Dolar 32,3072
Euro 34,6552
Altın 2.409,24
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı
16 Aralık 2022 17:58 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2022 19:06
300

HABERMAX.Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve İstanbul İtfaiyesince gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Çalınan sirenlerin ardından adliye çalışanları kendilerini dışarı attı.

Adliye Görevlilerin uyarısının ardından adliye binasının tahliyesi sağlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve sağlık ekiplerinin de katıldığı tatbikatta, adliyenin 4. katında mahsur kalan bir adliye personeli ve iki vatandaş kurtarılarak sedyeyle ambulansa götürüldü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Adliyesi çatı katında dumandan etkilenerek mahsur kalan bir güvenlik görevlisi ise adliye önünden itfaiyenin sepet aracıyla kurtarıldı.

İstanbul Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilli Uğur Seçgin, İstanbul İtfaiyesinden Hakan Karabulut ve adliye görevlilerinin katıldığı tatbikatın ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

– “Başarılı bir tatbikat oldu”

Tatbikatın ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Seçgin, Anadolu Adalet Sarayı’nın günde 20 bin kişiye hizmet verdiğini ve binanın güvenli hizmet veren bir yer olması için tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tatbikatla yangına karşı altyapı sistemlerinin çalışır vazıyette olduğunu test ettiklerini belirten Başsavcı Seçgin “Başarılı bir tatbikat oldu. Umarım böyle bir vakayla karşılaşmayız ama karşılaştığımız zaman çok olumsuz bir sonuçla karşılaşmayacak şekilde olduğunu tespit ettik.” dedi.

Karabulut da 5 dakikada olay yerinde olduklarını belirterek tatbikatın asıl amacının büyük olaylarda insanların panik yapmamasını ve doğru bir şekilde hareket etmesini sağlayıp can kayıplarını veya yaralanmaları en aza indirmek olduğunu kaydetti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.