Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Anadolu Adliyesi’nde Hükümlülere Meslek Edindirme Kapsamında Kafe Restoran Açıldı

Anadolu Adliyesi’nde Hükümlülere Meslek Edindirme Kapsamında Kafe Restoran Açıldı
9 Şubat 2024 23:48
175

HABERMAX. İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hükümlülere meslek edindirme ve var olan mesleklerini geliştirme çalışmaları kapsamında Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu’na (MACİK) ait kafe restoranın açılışı gerçekleşti.

Açılışa cezaevi idaresinden sorumlu Başsavcı vekili Kadir Yılmaz, birçok Başsavcı vekili, hakim-savcı ve adliye personeli katıldı.

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nın C blok -2. katında faaliyete geçen kafeteryanın açılışında kurdele kesildi. Başsavcı vekillerinin kurdele kesmesinin ardından kafeteryanın içi gezildi. Başsavcı vekilleri kafeteryadaki işleyişe ve yiyeceklere ilişkin çalışanlardan bilgi aldı. Ardından açılış kapsamında misafirlere yiyecek-içecek ikramında bulunuldu.

Bin metrekare alana sahip ve yaklaşık 30 personel ile ayni anda 200 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip olan kafeteryanın işletilmesi Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından gerçekleştirilecek. Bu sayede hükümlülerin meslek edinmesi ve topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Kafe restoranın açılışıyla birlikte adliyede hizmet veren kantin, market, şarküteri, fotokopi, fotoğraf, otopark ve oto yıkama işletmeleri de iyileştirme ve meslek edindirme çalışmaları kapsamında Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından işletilecek.

Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde tekstil, inşaat, mobilya, demir doğrama, yangın tüpü dolumu, toner dolumu, oto bakım-onarımı, elektrik-elektronik, unlu mamuller üretimi, kantin, market ve restoran işletmeciliği gibi iş kollarında üretirken eğiten bir yaklaşımla mesleki faaliyetlerin sürdürüldüğü aktarıldı. Ülke genelinde ise gıdadan tekstile, tarım ve hayvancılıktan mobilyaya, gümüş işlemeciliğinden inşaat işkoluna kadar 180’den fazla işkolunda hükümlü ve tutuklulara mesleki eğitim veriliyor.

Bu tür çalışmaların hükümlülerin topluma kazandırılması ve yeniden suç işleme riskini azaltması açısından önemli olduğu belirtiliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.