Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Alzheimer’ın ilacı bu iki sebze

Alzheimer’ın ilacı bu iki sebze
27 Aralık 2018 00:26
535

AHA.İngiliz bilim insanları, beyin hücrelerinin bozularak hastalığa yol açmasını durduracak yeni bir ilaç geliştirdi. İlacın A vitamini bakımından zengin olan Brüksel lahanası ve havuçtan elde edildiği belirtildi.Alzheimer’ın ilacı bu iki sebze

250 bin dolar bütçeli iki yıllık bir proje çalışmasından sonra sentetik A vitamini geliştiren uzmanlar Alzheimer, Parkinson ve motor sinir hastalığını tedavi etmeye bir adım daha yaklaştıklarını açıkladı.

Vücut tarafından parçalanarak sinir sisteminin gelişmesinde hayati rolü olan retinoik aside dönüşen A vitaminin Brüksel lahanası ve havuçta bol miktarda bulunduğu belirtildi.

OLUMLU GELİŞMELER KAYDEDİLDİ

İngiltere’nin en eski üniversitelerinden olan Aberdeen ve Durham Üniversitesindeki araştırmacı ekibin başkanı Peter McCaffery “Alzheimer hastalarının tedavisinde kullanılacak bir ilaç geliştirme yolunda ilerliyoruz” dedi. McCaffry işlerinin erken safhada olmasına rağmen sinir hücrelerini koruyacak yeni ilaçlar üretme konusunda olumlu gelişmeler kaydettiklerini söyledi.

ÖLÜMCÜL OLABİLDİĞİ BELİRTİLDİ

Retinoik asidin rahimde insanların göz ve beyninin oluşumda önemli etkisi olduğu belirtildi. Retinoik asidin büyüme, duyular, hareketler ve beyin aktivitesinde önemli rolü olan sinirlerin oluşmasında etkisinin devam ettiği belirtildi.

Alzheimer ve Parkinson’a benzer durumların bu sinirlerin bozulması tarafından tetiklendiği, beyin etkinliğini azalttığı, kasların kontrolsüz hareketine yol açtığı ve ölümcül olabildiği belirtildi.

gerçek gündem AHA

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.