Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

ALTINOLUK HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

ALTINOLUK HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI
15 Haziran 2021 11:22 | Son Güncellenme: 17 Haziran 2021 08:16
263

AHA.Geceler ve gündüzler boyunca süren bir emeğin sahibi, Sayın Pınar Öktem’e en içten şükranlarımı sunuyorum. Tankut Öktem atölyesindeki bu esere emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Bu heykeli Güreye armağan ediyoruz. Bu heykeli, vatansever ve üreten Gürelilere ve onun güzel yarınlarına armağan ediyoruz. Bu heykeli Atatürk ile birlikte bu toprakları savunan kahraman Kuvayi Milliye’ciler Güreli Şükrü bey’e, Güreli Sezayi Bey’e, Güreli İsmail Efendiye, Güreli Mustafa bey’e ve Azîz şehitlerimize, minnet ve şükrânlarımızla ithaf ediyoruz.

Bu heykeli 98 yıl önce 9 Şubat 1923 tarihinde, Edremit’e ilk ziyaretini yapan Atatürk’ün aziz ruhuna armağan ediyoruz” dedi.

Ardından Başkan Arslan tarafından heykel sanatçısı Pınar Öktem Doğan’a teşekkür plaketi sunuldu.

ALTINOLUK HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Altınoluk Mahallesi’nde Ayhan Şahenk Kültür Merkezi’nin üst katlında yer alan daha önce atıl durumda kalan Altınoluk Halk Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Bilişimi, teknolojiyi ve 7620 adet kitabımız ile Altınoluk’lu vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Altınoluk’a yakışan bu kütüphaneyi halkımıza armağan ediyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi’de yaptığı konuşmada “Daha kitap envanterinin bile bilinmediği, su almış, rafları çürümüş bir yer vardı. Göreve geldikten sonra acilen çözüm üretmek için okullar bölgesinde olan, fiziki olarak ta uygun olan bu yeri seçtik. Aslı astarı olmayan bir şekilde kütüphane kapatılıyor, yerine kumarhane yapılıyor diye dedikodular oldu. O dedikodulara sosyal medyada herhangi bir cevap vermedik. En iyi cevabı şimdi burada veriyoruz” dedi.

Detaylı bir tadilat sonucunda 25 kişinin aynı anda faydalanabildiği; 7624 kayıtlı kitap, 5 bilgisayar, 1 yazıcı, 4 tablet ile yepyeni bir hizmet merkezi haline getirildi. Aynı zamanda kütüphanenin içinde hizmet vermek üzere açılan etüt merkezi de ilerleyen günlerde gönüllü öğretmenler ile aynı anda 30 öğrenciye ders desteği verecek.

Kütüphanede pandemi önlemleri en sıkı şekilde alındı. Kitaplar UV cihazında dezenfekte edilerek vatandaşa veriliyor. Dezenfekte, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyuluyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.