Dolar 34,0033
Euro 37,8557
Altın 2.819,96
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Alternatif Bank, Euromoney tarafından çeşitlilik ve kapsayıcılık alanında Türkiye’nin En İyi Bankası seçildi

Alternatif Bank, Euromoney tarafından çeşitlilik ve kapsayıcılık alanında Türkiye’nin En İyi Bankası seçildi
21 Temmuz 2024 13:04
186

HABERMAX. Alternatif Bank, engelsiz bankacılık ve finansal kapsayıcılık alanlarında yürüttüğü başarılı projelerle, Euromoney 2024 Mükemmellik Ödülleri’nde ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Alanında Türkiye’nin En İyi Bankası’ seçildi.

Alternatif Bank, Engelsiz Bankacılık alanında hayata geçirdiği çalışmaları aldığı ödülle taçlandırdı. Sunduğu tüm hizmetlerin herkes tarafından eşit ve kolaylıkla erişilebilmesini amaçlayan Banka, dünyanın önde gelen bankacılık ve finans yayınlarından biri olan Euromoney tarafından finansal hizmetler sektöründe üstün başarı gösteren kurumları öne çıkarmak amacıyla düzenlenen 2024 Mükemmellik Ödülleri’nde ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Alanında Türkiye’nin En İyi Bankası’ ödülüne layık görüldü.

Son 5 yıldır ‘Engelsiz Bankacılık’ alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sonucunda bu prestijli ödüle layık görülen Alternatif Bank, yürüttüğü faaliyetlerle bankacılık sektöründe zihniyet değişimine öncülük etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda bilgi ve farkındalık çalışmalarının yanı sıra fiziki ve dijital hizmet kanallarının erişilebilirliğinin sürekli iyileştirilmesine yönelik birçok çalışmayı yürüten Banka, ‘Erişilebilir Bankacılık Terimleri Sözlüğü’ ve Engelsiz Bankacılık alanında Türkiye’deki ilk Sosyal Etki Ölçümü çalışmalarıyla bankacılık sektöründe ilk olan yenilikçi ve bağımsız birçok projeye de imza attı. Engelsiz Bankacılık çalışmalarını 360 derece bir bakış açısıyla ele alan Banka, kapsayıcı uygulamalar ve projelerle hem toplumda engelleri kaldırmak için yapılan çalışmalara hem de sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlıyor. Bu alandaki faaliyetleriyle Alternatif Bank, sürdürülebilirliğin sosyal boyutuna ve ‘finansal kapsayıcılık’ özelindeki ilkelerine odaklanarak sektörde bu alanda da fark yaratmaya devam ediyor.

Ödülle ilgili görüşlerini paylaşan Alternatif Bank Genel Müdürü Ozan Kırmızı, bu prestijli ödülün Bankanın engelsiz bankacılık alanındaki kararlı çalışmalarının uluslararası platformda aldığı takdirin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, Alternatif Bank’ın bu önemli ödülü kazanmasında emeği geçen tüm çalışan ve paydaşlarına teşekkür etti.

“Engelsiz Bankacılık çalışmalarımızı sosyal sorumluluğun çok ötesinde görüyoruz”

Banka olarak 5 yılı aşkın süredir Engelsiz Bankacılık alanında yürüttükleri çalışmaların, sosyal sorumluluğun çok daha ötesinde, kapsayıcılığa ve evrensel bir müşteri deneyimi yaratma yolundaki kararlı yaklaşımı ifade ettiğine değinen Ozan Kırmızı, “Engelsiz Bankacılığı stratejik hedeflerimizden biri olan çalışan ve müşteri deneyiminde mükemmeliyet arayışımızın bir tamamlayıcısı ve de marka kimliğimizin bir parçası olarak görüyoruz. Alternatif Bank olarak ‘İnsan Odaklı’ ve ‘Hak Temelli’ bakış açısıyla sunduğumuz tüm hizmetlerin en dezavantajlılar dahil herkes tarafından erişilebilir olmasını amaçlıyoruz. Engelsiz Bankacılık alanında attığımız her adımda insana, topluma kalıcı fayda yaratmayı önceliğimiz olarak kabul ediyoruz. Bu anlamda bugüne kadar bu alanda hayata geçirdiğimiz bütün projelerin finansal kapsayıcılığa hizmet etmesine özen gösterdik. Banka olarak çeşitlilik ve finansal kapsayıcılık alanındaki kararlılığımızın ve öncü yaklaşımımızın bir yansıması olduğuna inandığım bu anlamlı ödül bizler için çok kıymetli. Bu gurur verici başarının Bankamız için bir motivasyon kaynağı olacağına ve gelecek hedeflerimize ulaşmamızda bize güç vereceğine gönülden inanıyorum. Türk bankacılık sektöründeki zihniyet değişimine öncü olduğumuz Engelsiz Bankacılık çalışmalarımızla örnek teşkil eden projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Alternatif Bank Hakkında

Alternatif Bank, kurumsal, ticari, bireysel ve dijital bankacılık alanlarında müşterilerine katma değeri yüksek çözümler sunmaya odaklanarak danışman ve sorumlu bankacılık vizyonuyla Türkiye ekonomisi ve reel sektöre desteğini kesintisiz olarak devam ettirmektedir. 1991 yılında faaliyete başlayan Banka, 800’den fazla çalışanı, fiziki ve dijital hizmet kanallarıyla müşterilerine kusursuz bir bankacılık deneyimi yaşatmayı amaçlamaktadır. Katar’ın önde gelen bankalarından The Commercial Bank’ın 2013 yılında çoğunluk hissesini, 2016 yılı sonunda ise tüm hisselerini satın almasının ardından önemli bir atılıma imza atan Banka; yenilenen stratejisi ve hedefleriyle pazardaki etkinliğini önemli ölçüde artırmıştır. Banka, üreten, istihdam yaratan ve Türk ekonomisine katkı sağlayan tüm paydaşlarıyla birlikte büyüme yolcuğuna devam etmektedir

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.