Dolar 32,2631
Euro 35,0692
Altın 2.468,66
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

AKP’li Şanlıurfa Belediyesi’nin Dağıttığı Battaniyeler UNICEF Yardımı Çıktı

AKP’li Şanlıurfa Belediyesi’nin Dağıttığı Battaniyeler UNICEF Yardımı Çıktı
21 Mart 2024 17:02 | Son Güncellenme: 21 Mart 2024 17:08
233

HABERMAX. Kahramanmaraş Merkezli geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen depremin ardından yaşanan yardım skandalı gündemi sarsmaya devam ediyor. 6 Şubat’taki depremde Kızılay çadır satmakla gündeme gelmişti o dönemde koliler ise başka evlerden çıkmıştı. Ancak son zamanlarda ortaya çıkan bir gelişme, deprem felaketinin siyasi malzeme olarak kullanılmasına dair yeni bir boyut kazandırdı.

AKP’li Şanlıurfa Belediyesi’nin seçim için dağıttığı battaniyelerin, aslında 6 Şubat depremi için UNICEF tarafından gönderilen yardım malzemesi olduğu ortaya çıktı. Bu durum, belediyenin deprem felaketini siyasi çıkar için kullandığı iddialarını güçlendirdi.

Depremin ardından acil yardım ihtiyacı olan binlerce vatandaşın beklemede olduğu bir dönemde, belediyenin bu yardım malzemelerini seçim propagandası için kullandığı tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, belediyenin insani duyarlılıktan ziyade siyasi çıkar peşinde olduğunu belirtiyor.

Şanlıurfa’da yaşanan bu olay, deprem sonrası toplumun dayanışma ruhunu ve devletin vatandaşlarına olan sorumluluğunu sorgulatan bir tabloya dönüştü. UNICEF’in gönderdiği yardım malzemelerinin belediye tarafından seçim malzemesi olarak kullanılması, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı.

AKP’li Şanlıurfa Belediyesi’nin konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması, tartışmaların daha da alevlenmesine neden oldu. Bu durum, deprem felaketinin siyasi çıkarlar için kullanılmasının ne kadar vahim sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.