Dolar 32,4056
Euro 34,7989
Altın 2.401,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

AKP Oy Pusulasında Birinci Sırada: DEVA’dan Hile İması

AKP Oy Pusulasında Birinci Sırada: DEVA’dan Hile İması
27 Ocak 2024 20:22
182

HABERMAX. 27 Ocak 2024 Cumartesi günü Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan kura çekiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) oy pusulasında birinci sırayı çekti. Bu sonuç, DEVA Partisi tarafından tepkiyle karşılandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “AKP’nin yine birinci sırayı çekmesi tesadüf mü? YSK’nın bağımsızlığı ve tarafsızlığı sorgulanmaya başladı. #HileVar” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın açıklamasının ardından DEVA Partisi’nden ve bazı sosyal medya kullanıcılarından da benzer tepkiler geldi.

Tepkilere Karşı Tepkiler:

AKP yetkilileri ise DEVA Partisi’nin hile imasıyla ilgili “asıl hile yapanların DEVA ve benzeri partiler olduğunu” savundu. AKP’li yetkililer, YSK’nın bağımsız ve tarafsız bir kurum olduğunu ve kura çekiminin şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini vurguladılar.

YSK’dan Açıklama:

YSK, DEVA Partisi’nin hile imasıyla ilgili bir açıklama yapmadı. YSK yetkilileri, kura çekiminin yasalara ve mevzuata uygun şekilde gerçekleştiğini savundular.

Sosyal Medya Tepkileri:

Kura çekimi ve DEVA Partisi’nin hile iması sosyal medyada da geniş yer aldı. Kullanıcılar, YSK’nın bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile kura çekiminin şeffaflığı hakkında farklı görüşler dile getirdiler.

Bazı kullanıcı yorumları:

  • “AKP’nin yine birinci sırayı çekmesi tesadüf olamaz. YSK’nın bu konuda açıklama yapması gerekiyor.”
  • “YSK’ya güveniyoruz. Kura çekimi şeffaf bir şekilde gerçekleşti.”
  • “DEVA Partisi’nin asılsız hile imalarıyla gündem yaratmaya çalışıyor.”

Değerlendirme:

AKP’nin oy pusulasında birinci sırayı çekmesi, DEVA Partisi tarafından hile imasıyla karşılandı. YSK ve AKP yetkilileri ise bu imaları reddederek, kura çekiminin yasalara ve mevzuata uygun şekilde gerçekleştiğini savundular.

YSK’nın bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile kura çekiminin şeffaflığı tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.