Dolar 32,2218
Euro 34,7589
Altın 2.460,50
BİST 10.345,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

AKP Milletvekili Kurtcan Çelebi’ye TOKİ’den Arsa Çıktı! Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

AKP Milletvekili Kurtcan Çelebi’ye TOKİ’den Arsa Çıktı! Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
25 Şubat 2024 21:09
112

HABERMAX. AK Parti Kocaeli Milletvekili Kurtcan Çelebi’nin, TOKİ’nin “İlk Evim Arsa Projesi” kapsamında yapılan kurada arsa sahibi olduğu ortaya çıktı. Bu durum, sosyal medyada ve muhalefet partilerinden tepkilere yol açtı.Bir yazı görseli olabilir

Kampanya Şartları:

TOKİ’nin “İlk Evim Arsa Projesi”ne başvurabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Bu şartlardan en önemlisi, aylık gelirin 16 bin liranın altında olması.

Tepkilerin Sebebi:

AK Parti Milletvekili Kurtcan Çelebi’nin aylık gelirinin 16 bin liranın üzerinde olduğu biliniyor. Bu nedenle, Çelebi’nin TOKİ’den arsa sahibi olmasının kampanya şartlarına aykırı olduğu savunuluyor.

Muhalefetin Tepkisi:

Muhalefet partileri, Kurtcan Çelebi’nin TOKİ’den arsa sahibi olmasını “torpil” ve “haksızlık” olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milletvekili TOKİ’den arsa alıyor, gariban alamıyor. Bu adalet mi?” diye sordu.

Sosyal Medya Tepkileri:

Sosyal medya kullanıcıları da Kurtcan Çelebi’nin TOKİ’den arsa sahibi olmasına tepki gösterdi. Kullanıcılar, “AK Parti’liler her zaman ayrıcalıklı”, “Bu nasıl bir adaletsizlik?” gibi yorumlarda bulundular.

AK Parti’den Açıklama:

AK Parti’den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Etkisi:

AK Parti Milletvekili Kurtcan Çelebi’nin TOKİ’den arsa sahibi olması, Türkiye’de TOKİ’nin arsa dağıtımının adil olup olmadığıyla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.