Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Akfırat’ın akıllı belediye binasının içler acısı hali

Akfırat’ın akıllı belediye binasının içler acısı hali
25 Temmuz 2019 23:07 | Son Güncellenme: 26 Temmuz 2019 11:24
625

AHA.Tuzla eski Akfırat Beldesi, belediye binasının durumu görenleri şaşkına çeviriyor. Bir zamanlar ünlü siyasetçilerin uğrak yeri olan akıllı binanın şimdilerde aklından eser kalmadı. Her tarafı yıkık dökük, çürümüş halde kaderine terk edilmiş atıl durumdaki bina yeni sahiplerini bekliyor.

AKILLI BİNANIN İÇLER ACISI HALİ

Akfırat Beldesinin belediye sarayı bir zamanlar milyonlarca para harcanarak yapılmıştı. Dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi siyasetçilerin uğrak yeri olan akıllı bina şimdi kaderine terk edilmiş atıl durumda yeni sahiplerini bekliyor. Dönemin Akfırat Beldesi Belediye Başkanı olan Hilmi Yıldız Türkiye’de bir ilk dediği akıllı binası milyonlarca para harcanarak yapılmıştı. Ancak bugünkü durumu içler acısı olan binanın duvarları dökük, kapıları paslı virane olmuş bir durumda.

“KURUCU DEĞERLERİMİZİ YOK EDİYORLAR”

Yine Belediyenin tören kısmında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli görenleri şaşkına çeviriyor. Heykel demeye bin şahit isteyen heykelin kolları parçalanmış, güneşin altında boyaları dökük bir halde duruyor. Konuştuğumuz Akfırat mahalle sakinlerinin söyledikleri ise insanın canını sıkan türden. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “Bu belediye binası ilk buraya yapıldığında umutlanmıştık. Güzel şeylerin olacağını sanmıştık ancak zaman geçti belediye başkanı Hilmi Yıldız bir vurgunla beldemizi perişan halde bırakarak  kayıplara karıştı. Kimse hesap bile vermedi unutuldu gitti. En acı tarafı ise kurucu değerlerimizi yok ediyorlar dedi.

ATATÜRK HEYKELİ ÇÜRÜMEYE YÜZ TUTMUŞ

Gördüğünüz gibi Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini gördükçe içimiz acıyor. Sizin vasıtanızla Tuzla CHP meclis üyelerine seslenmek istiyoruz. Kardeşim neden buralara sahip çıkmıyorsunuz? Gelin görün buraların durumunu, milletin parasını çar çur edenlerden hesap sorunuz. Atatürk’ün kurduğu partiden siyaset yapıyorsunuz ama çürümüş, dökülmüş, kırılmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinden haberiniz yok ilçe başkanı var mı yok mu bilmiyoruz.” diyerek serzenişte bulundu.

Paylaşın:
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.