Dolar 32,2436
Euro 34,8318
Altın 2.415,52
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

AK Parti’de Erdoğan’ın yerine Cumhurbaşkanı adayı Binali Yıldırım olacak. İddianın sahibi Fehmi Koru.

AK Parti’de Erdoğan’ın yerine Cumhurbaşkanı adayı Binali Yıldırım olacak. İddianın sahibi Fehmi Koru.
2 Eylül 2021 01:06
281

 

AHA.Fehmi Koru, kendi bloğunda köşesini Taha Kıvanç’a bırakarak Ankara kulislerini aktardı. Kıvanç, siyasi tahagözlemci dostuyla Başkent kulislerinde konuşulanları aktardı. Koru’ya göre AK Parti‘nin cumhurbaşkanı adayı Binali Yıldırım olacak.

“Herkeste bir arayış var” diyen Taha Kıvanç’ın siyasi gözlemci dostu, “Hayır, hararetle aday aranıyor. Abdülkadir Selvi’nin yansıttığının aksine, yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ın aday olmama ihtimali giderek ağırlık kazanmış. AK Parti’nin öndegelen isimleri bir araya geldiklerinde “O olmayacaksa kim?” sorusuna cevap aramaktaymış.” dedi.

Taha Kıvanç, AK Parti’de rotaya uyum konusunda herkesin ağzına baktığı kişilerin tavırları onların da farklı aday konusunu ciddiye aldıklarını düşündürdüğünü yazarak “Bana bunları anlatan dostum grup halinde yapılan gayrı resmi müzakerelerde konuşulanları aktarırken isimler vererek kimin ne söylediğini de tespitlerine ekledi.” diye yazdı.

ERDOĞAN’IN YERİNE CUMHURBAŞKANI ADAYI O MU OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘la görüştüklerini, Kıbrıs çıkartmasında yanı başında yer aldığını biliyordum, ama yine de biraz tuhaf oldum.” diyerek ismini açıklamadığı dostuna “Yoksa, cumhurbaşkanı adayı o mu olacak?” şeklinde soran Kıvanç, şunları aktardı:

“Güldü ve başıyla olumsuz işareti yaptı. “Cumhur İttifakı içerisinde aday belirleme konusunda ismi en çok geçen kişi o” dedi dostum.”

Görüştükleri sırada Almanya’da Merkel’in koltuğu için hemen üç aday çıktığı haberi okuduklarını belirten Kıvanç, şöyle yazdı:

“Benim zihnim derhal 1989’a, Turgut Özal’ın kendisi cumhurbaşkanı adayı olunca partisini ve hükümeti emanet edeceği kişiyi belirleme sürecine gitti.

Muhalif basının “Büyük Türk Büyükleri” adını takmakta gecikmediği 18 kişilik bir liste açıklamıştı Özal.

ANAP başkanlığı ve başbakanlığa uygun görülen en az 18 kişi vardı ANAP’ta.
Şimdilerde partiler cumhurbaşkanlığına aday gösterecek isim bulmakta zorlanıyor.
O dönemi birlikte gelişmeleri gözleyerek ve sonunda 18 isim arasında anılmamış Yıldırım Akbulut’un başbakan olarak ilan edilmesine herkesle birlikte şaşırarak geçirmiştik dostumla.”

“İş o noktaya gelir ve olağan aday yerine yeni bir isim çıkarma ihtiyacı gerçekten belirirse, bir de bakmışız, Binali Yıldırım cumhurbaşkanı adayı oluvermiş…” diye yazısına devam eden Kıvanç, “Dostumun beklentisi bu yolda.” ifadesini kullandı.

KAYNAK-MEDYA NOTU

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.