Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

AĞIR ARAÇLARIN DİREKSİYONU DA BAŞKENTLİ KADINLARA EMANET

AĞIR ARAÇLARIN DİREKSİYONU DA BAŞKENTLİ KADINLARA EMANET
21 Ağustos 2020 20:56
655

AHA.Ankara Büyükşehir Belediyesi kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarla diğer belediyelere örnek olmaya devam ediyor. EGO Genel Müdürlüğünün 10 kadın şoför alımının ardından ANFA Genel Müdürlüğü de yol süpürme ve su tankeri araçlarını 51 yaşındaki Yıldız Demirci ’ye emanet etti. Deneme sürüşleri ve eğitimleri devam eden Yıldız Demirci kısa süre içerisinde Başkent caddelerine çıkacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla belediyenin tüm birimleri, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.

Kadın Kooperatiflerinin gelişmesinden pandemi sürecinde kadın terzilerin istihdamına kadar birçok alanda insan odaklı uygulamalarla dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, EGO otobüslerinde 10 kadın şoför istihdamının ardından şimdi de ANFA Genel Müdürlüğü’nde su tankeri ve süpürge araçlarında görevlendirmek üzere 1 kadın şoför alımı gerçekleştirdi.

KADIN ŞOFÖRLER BAŞKENT YOLLARINA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

EGO Genel Müdürlüğü tarafından işe alınan 10 kadın şoför trafiğe çıkmak için gün sayarken, ANFA Genel Müdürlüğü tek kadın şoför istihdamı ile diğer belediyelere de örnek oldu.

ANFA Genel Müdürlüğü, deneme sürüşleri ve eğitimleri devam eden 51 yaşındaki Yıldız Demirci’ye su tankeri ve yol süpürme araçlarını emanet ederken, Başkent’in cadde ve sokaklarını ağır temizlik araçlarıyla temizlemeye hazırlanan Demirci, düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Baba mesleği olan ağır vasıta sürücülüğü çocukluk hayalimdi. Ağır Sanayide ticaretle uğraşıyordum. Tır, kamyon ve diğer ağır vasıta araçlarını da hobi olarak kullanıyordum. 4 kardeşiz ve hepimiz aynı mesleği icra ediyoruz.”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.