Dolar 32,2314
Euro 34,8302
Altın 2.421,26
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

ADLİ DESTEK ve MAĞDUR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2021 YILI 1. KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ADLİ DESTEK ve MAĞDUR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ  2021 YILI 1. KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
6 Temmuz 2021 10:47 | Son Güncellenme: 6 Temmuz 2021 10:48
265

AHA.30 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Adli. Destek ve Mağdur Hizmetleri Yönetmeliğinin 28. maddesi gereği İstanbul Anadolu Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü 2021 yılı 1. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 05/07/2021 tarihinde, saat 11:00’da, İstanbul Anadolu Adliyesi E Blok 4. Kat 24 nolu toplantı odasında Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder YAMAN başkanlığında, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin eksiksiz katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcı Vekilinin açılış konuşmasıyla başlanmış, Yönetmeliğin amacı, adli süreçte suç mağdurlarına ve adli desteğe ihtiyaç duyan kişilere sağlanacak hizmetler ve bu hizmetlerin yerine getirilmesine dair görev, yetki ve sorumluluklar ile buna ilişkin usul ve esaslar hakkında bilgiler verilmiş, devamında Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü tarafından müdürlüğün işleyişi hakkında kısa bir sunum yapılmıştır.

Toplantıya katılan temsilcilerin ayrı ayrı görüş ve önerileri dinlenilerek,

kurumların hizmet haritaları üzerinden değerlendirmeler yapılmış, hizmetlerin yürütülmesinde yaşanan aksaklıklar not edilerek giderilmesine yönelik tedbirler ele alınmış, talepler doğrultusunda Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü ile kurum temsilcilerinin ayrı ayrı özel toplantılar gerçekleştirerek müdürlük ile ilgili kurumlar arasında mağdurlara yönelik hizmetlere ilişkin ortak projeler geliştirilmesi hususunda mutabık kalınmış, kurumlar arası işbirliğinin önemi vurgulanarak önümüzdeki toplantının tarihi daha sonra bildirilmek üzere 2021 yılı içerisinde yapılması planlanarak toplantı sonlandırılmıştır.

Toplantı bitiminde Cumhuriyet Başsavcı Vekili, kurum temsilcileri tarafından İstanbul Anadolu Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü hizmet alanı ziyaret edilmiş, ADM Müdürünce adli görüşme odaları başta olmak üzere verilen hizmetler kurum temsilcilerine yerinde tanıtılmıştır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.