Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

AÇEV’den bir ilk: Hayat Dolu Buluşmalar E-Öğrenme Platformu erişime açıldı

AÇEV’den bir ilk: Hayat Dolu Buluşmalar E-Öğrenme Platformu erişime açıldı
21 Eylül 2024 12:28
34

HABERMAX. bir toplum için kadın güçlenmesine odaklanan AÇEV, yeni bir projeye daha imza atarak Hayat Dolu Buluşmalar eğitimini ücretsiz bir dijital platforma dönüştürdü. Daha fazla kadının güçlenmesi; eğitim alma, beceri geliştirme ve farkındalık kazanma fırsatına sahip olması, iş ve sosyal yaşama daha aktif katılabilmesi hedefleniyor.

AÇEV, uzun yıllardır, eğitim hayatından erken ayrılmış, okuryazarlık becerisi gelişime ihtiyaç duyan, istihdamda yer almayan kadınlara yönelik çalışmalar yürütüyor. AÇEV’in geliştirdiği ve 2016 yılından bu yana ‘ne işte ne okulda’ (NEET) genç kadınlara yönelik uyguladığı yüz yüze Hayat Dolu Buluşmalar güçlenme eğitimi ile şimdiye kadar 12 bin genç kadına ulaşıldı. Eğitime katılan kadınlardan pek çoğu, iş yaşamına adım attı veya eğitimine kaldığı yerden devam etti.

AÇEV’in sosyal girişimi Eşitliğe Değer, kadın güçlenmesine bütüncül bir yaklaşımla, kadınların eğitime erişim araçlarını geliştirmeyi, teknolojiyi kendini geliştirme amacıyla kullanma davranışını artırmayı ve böylece daha fazla kadına ulaşabilmeyi hedefliyor. Bu amaçla Prof. Dr. Aydın Y. Durgunoğlu danışmanlığında Hayat Dolu Buluşmalar eğitimi, kadınların istedikleri zaman istedikleri yerde erişebilecekleri ücretsiz bir dijital platforma dönüştü. Hayat Dolu Buluşmalar E-Öğrenme Platformu, www.hayatdolubulusmalar.org adresinden eşirime açıldı. Platformun online tanıtım etkinliği ise 19 Eylül’de gerçekleşti.

AÇEV’den kadınlara yönelik ilk dijital eğitim programı

AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, online tanıtım etkinliğinin açılışını yaptı. AÇEV’in ilk defa kadın güçlenmesine yönelik bir eğitim programını dijitale taşıdığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Kuruluşumuzun ilk yıllarından itibaren eğitim hayatından erken ayrılmış, okuryazarlık becerisi gelişime ihtiyaç duyan, istihdamda yer almayan kadınlara yönelik eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyoruz. 2016 yılından bu yana ne işte ne okulda olan kadınları Hayat Dolu Buluşmalar programımızla buluşturuyoruz. Ve şimdi de AÇEV Eşitliğe Değer olarak Sayın Prof. Dr. Aydın Yücesan Durgunoğlu danışmanlığında Hayat Dolu Buluşmalar eğitimimizi dijitale taşıyarak bu eğitimi, kadınların istedikleri zaman istedikleri yerde erişebilecekleri ücretsiz bir e-öğrenme platformu olarak sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitimle güçlenen her kadının, eşit bir toplum inşa etme yolunda daha parlak bir geleceğe adım attığına inanıyoruz. Hayat Dolu Buluşmalar E-Öğrenme Platformumuzun kadınların kendilerini geliştirmeleri, becerilerini artırmaları ve hayallerine bir adım daha yaklaşmaları için büyük bir fırsat sunacağına eminiz.”

 

Başyurt, kapanış konuşmasında da platformun duyurulması için destek çağrısı yaptı, “Ne kadar fazla kadının bu ücretsiz eğitimden haberdar olmasını sağlayabilirsek kadınların güçlendiği eşit bir toplum hayalimize o kadar yaklaşmış olacağız” dedi.

 

‘Gökyüzünün yarısını da kadınlar tutar’

 

Prof. Dr. Aydın Yücesan Durgunoğlu, kadın güçlenmesi ve teknoloji üzerine konuştu. Dünyanın bilgi ekonomisi çağını yaşadığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “Bilgi ekonomisi, zihinsel güce dayanan bir ekonomi modelidir. Burada sürekli öğrenme, kendini yenileme, değişen teknolojileri takip etme çok büyük önem taşıyor. Bilimsel düşünme ve yaratıcılık gerekli, iyi iletişim de çok önemli. Bunun için bütün toplumun özellikle de kadınların güçlenmesi çok kıymetli. Bir Çin atasözü, ‘Gökyüzünün yarısını da kadınlar tutar’ der. Bir toplumun sadece yarısının zihinsel gücünü geliştirip diğer yarısını ise geri bırakamazsınız. Hayat Dolu Buluşmalar eğitimine katılan kadınlar, aileyi ve gelecek nesilleri olumlu yönde etkiliyor. Çocuklarıyla daha iyi iletişim kuruyor, kızlarının okumasını destekliyor, kendi eğitimlerine devam etmek veya iş bulmak için adım atıyorlar.”

Kadınlar için her an erişilebilir eğitim

AÇEV Eşitliğe Değer Direktörü Meltem Cantürk, 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de en fazla ortaokul mezunu 5 milyon kadının olduğuna dikkat çekerek, Hayat Dolu Buluşmalar E-Öğrenme Platformu ile 18-29 yaş arasında, ne işte ne okulda olan 3.5 milyon genç kadına ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı. “Verilere göre, 18-29 yaş grubundaki her 2 kadından biri ne eğitime devam edebiliyor ne çalışabiliyor” diyen Cantürk, ücretsiz olarak erişime açılan platformun içeriğini de detaylıca anlattı: “Amacımız, yüz yüze eğitimlere çeşitli sorumlulukları nedeniyle katılamayan ancak internete erişimi olan tüm kadınların bu değerli eğitimden faydalanmasını sağlamak. Platformu her kadının rahatlıkla kayıt yapabileceği şekilde tasarladık. Platformumuz, tüm kadınların kendilerine uygun yer ve zamanda tamamlayabilecekleri bir güçlenme eğitimi olarak hazırlandı. Katılımcılar, yarıda kalan bölümleri tekrar açıp devam edebilirler, biten bölümleri tekrar edebilirler. 11 bölümlük eğitimin sonunda online sertifika veriyoruz. Eğitim içeriklerimizin, eğlenceli ve renkli olmasına da dikkat ettik. Egzersizlerle, videolarla, görsellerle desteklenen interaktif bir içerik hazırlandı. Her kadının kendinden bir şeyler bulabileceğine inanıyorum.”

 

KUTU

E-öğrenme platformunun eğitim konuları neler?

Platformda yer alan eğitim başlıkları şöyle:

Kendine iyi bakmanın ve kendini geliştirmenin önemi
Eğitime devam etme ve meslekleri tanımak
Güvenli teknoloji kullanımı
İyi ve etkili iletişim kurmak
Çocukların haklarını bilmek ve onları nasıl koruyabileceğini bilmek
Çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikleri önlemenin önemini ve zararlarını bilmek
Evde eşit iş bölümünün nasıl sağlanabileceğini bilmek
Tüm aile bireylerinin kararlara katılımının önemini fark etmek
Kadının insan haklarını bilmek
Şiddet türlerini ve şiddete karşı yapılacakları öğrenmek
Yaşam boyu sağlık ve düzenli doktor kontrolleri hakkında bilgi edinmek
Bütçe, borç ve ev içi emek gibi ekonomik konularda kendini geliştirmek
Matematiksel düşünme bilgi ve becerilerini tazelemek

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.