Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

“ABD’den Patriot alacak mıyız?” sorusuna Erdoğan’dan yanıt: Patriot verin alalım dedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’den Patriot istenmesiyle ilgili soruyu “Biz nasıl Rusya’dan S-400 aldıysak gelin siz bize de Patriot verin alalım dedim. Onlar bize olumlu bir cevap vermediler” diye yanıtladı.

“ABD’den Patriot alacak mıyız?” sorusuna Erdoğan’dan yanıt: Patriot verin alalım dedim
22 Şubat 2020 12:30 | Son Güncellenme: 22 Şubat 2020 12:38
447

AHA.Önceki akşam ABD merkezli Bloomberg, Türkiye’nin ABD’den Patriot Hava Savunma Sistemi almak için talepte bulunduğunu yazdı.

Türkiye’nin ABD’den Patriot Hava Savunma Sistemi alacağı haberleri Twitter’da tartışmalara neden oldu. Aynı anda hem Rus S-400’leri hem Amerikan Patriot sisteminin aynı anda kullanılıp kullanılamayacağı gündemi meşgul etti.

“S-400 de kullanabiliriz Patriot da kullanabiliriz”

Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle: Bizim S-400 konusu gündemdeyken o zaman Trump’a “Biz nasıl Rusya’dan S-400 aldıysak gelin siz bize de Patriot verin alalım” dedim. Biz tekdüze çalışmak istemiyoruz. S-400 de kullanabiliriz Patriot da kullanabiliriz. Onlar bize olumlu bir cevap vermediler.

Türkiye, ABD’nin Patriot satmaması üzerine Rusya’dan S-400 Hava Savunma Sistemi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Trump’la yaptığı görüşmelerde; Obama döneminde Türkiye’ye Patriot satılmadığını söyledi. ABD Başkanı Trump, Türkiye’nin bu şartlar altında S-400 almasına hak verdiğini ifade etti. Suriye’de Türk askerlerine Rusya destekli Esed Rejimi’nin hava saldırısı düzenlemesinin ardından da bir kez daha Türkiye’nin ABD’den Patriot alması gündeme geldi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.