Dolar 32,5492
Euro 34,9407
Altın 2.441,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

CHP’Lİ BAŞKAN ÇERVATOĞLU’NDAN YENİ YIL MESAJI

CHP’Lİ BAŞKAN ÇERVATOĞLU’NDAN YENİ YIL MESAJI
3 Ocak 2021 19:23 | Son Güncellenme: 3 Ocak 2021 19:27
2.260

AHA.2020 yılını dünya halkları için salgın yoksulluk ve krizlerle tamamladık. Salgın nedeni ile bir yıl içerisinde dünyada 17 saniyede bir kişi, ülkemizde ise 8 dakikada bir yurttaşımız yaşamını yitirdi. Sağlık sistemi çöktü, sağlık emekçileri tüm olumsuz koşullara rağmen insanlığa hizmet edebilmek için kendi canlarını hiçe saydı.

2020 yılı bize parasız sağlık ve eğitimin temel bir hak olduğunu bir kez daha gösterdi. Herkes için ücretsiz, nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti bir haktır.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı verilen bağımsızlık ve kurtuluş savaşı sonunda Cumhuriyet ilan edilmiş ve devrimlerle aydınlık yarınlarımızın temelleri atılmıştı. Halklarımızın sorunları saniyenin yıla dönüşümündeki azalış gibi azalıyor, özgürlüklerimiz artıyordu.

Ne yazık ki Cumhuriyetimizin birinci yarısından sora yine emperyalizme boyun eğilmiş ve sorunlarımız hızla artmaya başlamıştır. 1980 yılından sonra özellikle de son yirmi yıldır halkımızın sorunları katmerleşerek artmış, insan hak ve özgürlükleri kısıtlanmış, yolsuzluklar ve liyakatsizlik artmış, cumhuriyet değerlerinden uzaklaşılmıştır. Emperyalizm ve işbirlikçileri halkımızın kanını emerek büyürken halkımız hızla yoksullaşmıştır.

2021 yılının sorunlarımızın hızla azaldığı, adaletin hakim olduğu, doğaya saygılı ve sağlıklı, eşit, özgür, kardeşçe ve insanca yaşayacağımız, sözün, yetkinin, kararın emekçi halkımızda olduğu bir yıl olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına doğru koştuğumuz bu yıllarda yeniden demokrasi, özgürlükler ve devrimlerin hayata geçerek demokratik bir ülke yaratma mücadelesi ile dolu bir yıl olmasını diliyorum.

Aydınlık yarınlarımız emekçi halkımızın azimli ve mücadeleci ellerindedir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.