Dolar 32,2558
Euro 34,7818
Altın 2.396,14
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’TAN ÜNİVERSİTE ADAYI GENÇLERE ÇAĞRI: ÜNİVERSİTE ANKARA’DA OKUNUR

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’TAN ÜNİVERSİTE ADAYI GENÇLERE ÇAĞRI: ÜNİVERSİTE ANKARA’DA OKUNUR
29 Temmuz 2021 14:58
242

AHA.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan  gençlere çağrı.Sevgili gençler, Şu anda birçoğunuzun geleceğiniz için en önemli kararı verirken “üniversite eğitimi almak için hangi şehri tercih etmeliyim?” diye düşündüğünüzü biliyorum. Bu konuda size bir önerim var:

ankAnkara… Bir öğrenci kenti… 21 üniversitesi, 20 bin akademisyeni ve 300 bin üniversite öğrencisi ile Cumhuriyetimizin Başkenti sizleri bekliyor. Göreve gelir gelmez öğrenci evlerimizde su faturalarına yüzde 50 indirim yaptığımız Ankara, 60 TL’ye 200 binişlik aylık abonman kart ile öğrenci ulaşımında da Türkiye’nin en ucuz kentlerinden biri.

   “Ankara’nın ayazı çarpar” derler. Ona da çare bulduk ve kış aylarında kampüs önlerinde çorba dağıtımına başladık. Üniversitelerimizin bazılarına ücretsiz ring servisleri ve ekspres hatlar koyarak ulaşımı kolaylaştırdık. Birçok kampüsümüze bisiklet yolu yaptık. Çamaşır yıkama ve ütü merkezlerimiz ücretsiz olarak hizmet sunmaya devam ediyor. Üniversite yönetimlerimizle bir araya gelerek Ankara’yı daha öğrenci dostu yapmanın yollarını arıyoruz.

Çünkü sizin bizim aklımıza değil, bizim sizin aklınıza ihtiyacımız var. Bizim, aydınlık geleceğimizin gençlerine ihtiyacımız var. Ankara’dan kıvılcım olarak yetişen sizler, bilimin ateşini memleketimizin ve dünyanın her yerine taşıyacaksınız.

Bu kentte okuyan herkes bilir ki Ankara, en unutulmaz üniversite hatıralarının yaşam ve çekim merkezidir. Belki yollarımız denize çıkmaz ama geleceğe çıkacağını herkes bilir.

Üniversite, Ankara’da okunur.

Sevgi ve saygılarımla.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.