Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

71 yaşındaki milli güreşçi Vehbi Akdağ’ın cenazesi traktörle mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

71 yaşındaki milli güreşçi Vehbi Akdağ’ın cenazesi traktörle mezarlığa götürülerek toprağa verildi.
28 Haziran 2020 00:20 | Son Güncellenme: 28 Haziran 2020 11:34
526

AHA.Milli güreşçi Vehbi Akdağ cenazesi traktörle toprağa verildi Eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetimine, Gezi eylemleri ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle ırkçılık suçlamasıyla 6 ay güreşten uzaklaştırılan milli güreşçi Rıza Kayaalp’in ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşavirliği’ne atanmasının yankıları sürerken, 1972 Münih Olimpiyatları’nda Türkiye’nin tek madalyasını kazanıp ikinci olan 71 yaşındaki milli güreşçi Vehbi Akdağ’ın cenazesi traktörle mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

Fotoğraf: DHA

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 1972 Münih Olimpiyatları’nda Türkiye’nin tek madalyasını kazanıp ikinci olan 71 yaşındaki milli güreşçi Vehbi Akdağ, Tokat’ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bol madalyalı güreşçimiz için önceki gün Ormanbeyli Köyü’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Vali Ozan Balcı, AKP’li Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Serdar Çinkılıç, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Cemil Çağlar, güreşçiler, Akdağ’ın ailesi, yakınları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Akdağ’ın birçok madalyası vardı.

PROTOKOL OMUZ VERDİ

Kılınan cenaze namazının ardından milli güreşçinin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu protokol üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık tarafından omuzlanarak bir traktörün römorkuna taşındı. Akdağ’ın cenazesi traktörle ile mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

Geçen yıl bir röportajında ilgisizlikten şikayetçi olan Akdağ’ın, cenazesinin traktörle taşınması tepkilere yol açtı. Yaşanan vefasızlık bir olayı daha hatırlattı.

AKP’li eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya geçtiğimiz günlerde Vakıfbank’a Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcısıyken yapılan bu atama eleştirilmişti. Yerlikaya’nın ardından Gezi eylemleri ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle ırkçılık suçlamasıyla 6 ay güreşten uzaklaştırılan milli güreşçi Rıza Kayaalp de Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşavirliği’ne atanmıştı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.