Dolar 32,2558
Euro 34,7818
Altın 2.396,14
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

33.ULUSLARARASI ŞİLE BEZİ KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI.

33.ULUSLARARASI ŞİLE BEZİ KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI.
2 Ağustos 2022 17:34 | Son Güncellenme: 2 Ağustos 2022 18:37
259

HABERMAX.1985 Yılında bölgenin kültürel değeri olan ve adını Dünya’ya duyuran Şile Bezinin ismini yaşatmak üzere Şile Belediyesi tarafından düzenlenen Şile Bezi Festivali 33 Yaşında.

Zorunlu olarak verilen iki yıl aradan sonra 33.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı. Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya,Garnizon Komutanı Hazel Yılmaz,Belediye Başkanı İlhan Ocaklı,Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül,M.H.P İlçe Başkanı Mustafa Pıçak,Belediye Meclis Üyeleri,Kamu Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaşların katıldığı kortejde halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve Şile Bezinden sonra ilçenin ikinci coğrafi işaretli ürünü olan Şile Kestane Balını simgeleyen arı ve Palamut Balığı maketleri korteje ayrı ren katarken festivalin sloganı olan “Şile Bezini Sende Gel” çağrısıyla protokolün ve katılımcıların Şile Bezi kıyafetleri festival kortejine ayrı anlam kattı..

Korteje katılan Başkan İlhan Ocaklı ve beraberindeki protokol üyeleri etkinlik alanında açılan Şile Bezi Stantlarını gezdiler. Festival açılış konuşmasını ev sahibi olarak gerçekleştiren Belediye Başkanı İlhan Ocaklı şunları söyledi. “İstanbul’un en kadim festivallerinden olan ve 1985 yılında başlatılan Şile Bezi Festivalimize zorunlu olarak verilen aradan sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şile Bezinin üzerine işlenen o muhteşem işlemeleriyle emek sarf eden Şile Kadını emekçi kadınlarımıza saygıyla teşekkürlerimi sunuyorum.150 yılı aşan bir marka olan Şile Bezi coğrafi işareti olan bir markadır” dedi.
Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da Ne mutlu ki özlenen tabloyu bugün hep birlikte yaşıyoruz İstanbul’un incisi olan Şile kendi ismiyle özdeşleşmiş olan Şile Bezi ismini Dünya’ya duyurmuş bir markadır ve adına düzenlenen Festival zorunlu aralardan sonra ne mutlu ki 33.yılına kavuştu dedi.
Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’da İstanbul’un yeşiliyle, mavisiyle doğasıyla, Kültür ve tabiat varlıklarıyla hele ki Kültür değeri olan ve adına Festivaller düzenlenen Beziyle bir Dünya Markası olan Şile Festivali bu yıl Belediyemiz tarafın organize edildi.Şile her şeyin en güzelini hak ediyor. Bizde her zaman Şile’nin ve Belediyemizin yanında sizler için varız diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Protokol konuşmalarının ardından Usta ses Mazhar Alanson sahne aldı. Sanatçının sahnede gösterdiği muhteşem performans görüntülere yansıdı. Alanson şarkı arasında Şile Festivallerine M.F.Ö olarak geldiklerini hatta ilk Festivale 1985 yılında gelmiştik. Ayrıca Özkan abiniz evinde istirahat ediyor. Yakında birlikte sahnede oluruz inşallah dedi.
Konser geç saatlere kadar devam etti.
Birbirinden ünlü sanatçılar Şile’de buluşuyor
Mazhar Alanson konseri ile festivalin ilk günü geride kalırken, 2 Ağustos Salı günü Ritüelleriyle Şile Bezi Atölyesi ile Şile Bezi Vizyon Projeler Lansmanı gerçekleşecek. 3 Ağustos Çarşamba günü Bora Duran Konseri, 4 Ağustos Perşembe günü Uğur Arslan konseri gerçekleşecek. 5 Ağustos Cuma akşamı Türk Pop Müziği’nin en güçlü yorumcularından Haluk Levent sahne alacak. 6 Ağustos Cumartesi akşamı güçlü sesiyle büyük beğeni kazanan Pop Sanatçısı Simge unutulmaz bir performansa imzasını atacak. Festivalin son günü olan 7 Ağustos Pazar günü ise Cengiz Kurtoğlu sıra dışı sahnesiyle Şile’de unutulmaz bir performansla dinleyicilerle birlikte olacak.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.