Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılında Çiftlik Köyü Halkı Sosyal Medyada Yankı Uyandırdı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılında Çiftlik Köyü Halkı Sosyal Medyada Yankı Uyandırdı
31 Ekim 2023 13:23 | Son Güncellenme: 31 Ekim 2023 13:28
394

HABERMAX.29 Ekim 2023’te Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını coşkuyla kutlarken, Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Çiftlik Köyü halkı, bu önemli günü kendi özgün ve coşkulu bir şekilde kutlama yolunu seçti. Köy sakinleri, bir grup genç ve yetişkinin, köy okulunun bahçesinde hazırladıkları şiirlerle Cumhuriyet sevgilerini dile getirdi. Bu şiirler, özellikle sosyal medyada hızla yayılarak büyük bir beğeni ve takdir dalgası oluşturdu.

Bu özel günü daha da özel kılmak için Çiftlik Köyü sakinleri, bağlantılarını kullanarak Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’ı köylerine davet etti. Başkan Sargın, bu daveti geri çevirmedi ve Zile Belediye Başkanı olarak köyü ziyaret etti. Köyün okul bahçesinde toplanan halka hitap eden Başkan Sargın, köy sakinlerini şiirlerinden dolayı tebrik etti. “Cumhuriyetimizin 100. yılını bu kadar anlamlı bir şekilde kutlamanız bizi gururlandırdı” dedi.

Ertesi gün, Çiftlik Köyü halkı için sürpriz bir ziyaret daha gerçekleşti. Zile CHP İlçe Başkanı Ali Rıza Bozdemir, köyü ziyaret ederek okulun bahçesinde şiir okuyan Ayşe Verim isimli vatandaşı özel bir plaketle onurlandırdı. Başkan Bozdemir, yaptığı açıklamada, “Yüreğimizi burkan köy halkını bugün ziyaret ederek tebrik ettik. Kadınlarımızın Cumhuriyet için nasıl mücadele ettiğini hatırlattılar, ve bu, Türkiye’nin ve Cumhuriyet’in sesi oldu” dedi.

Ziyaret sırasında Çiftlik Köyü halkı, Başkan Bozdemir’i coşkuyla karşıladı ve kendilerine gösterilen ilgiden duydukları mutluluğu ifade ettiler. Zile CHP İlçe Başkanı, köy sakinlerini tek tek ziyaret ederek Cumhuriyet Bayramı’nın anlamını ve önemini konuştular.

Başkan Bozdemir’in Çiftlik Köyü ziyareti, köy halkı arasında birlik ve dayanışmanın güçlendiği bir anı olarak hafızalara kazındı. Köy sakinleri, bu tür ziyaretlerin Cumhuriyetin temel değerleri ve dayanışma ruhu açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü, Türkiye genelinde coşku ve kutlamalarla geçerken, Çiftlik Köyü halkının özgün kutlama yöntemi ve ziyaretlerle dolu günleri unutulmaz anılarla doldu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.