Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

2020 yılı daha çok yatırım ve çalışma yılı olacak

2020 yılı daha çok yatırım ve çalışma yılı olacak
14 Ocak 2020 23:37
398

AHA.Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2020 yılı bütçesinin yarısını Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayırdıklarını ve mahallelerde yapılacak tüm çalışmaların tespit edildiğini söyledi.

Bolu merkeze bağlı 43 mahallenin ihtiyaç ve sorunlarının görüşülmesi amacıyla Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen 2020 yılının ilk muhtarlar toplantısı dün akşam Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında Köroğlu Otel’de gerçekleşti.

Tüm çalışmaları tek tek anlattı

43 mahalle muhtarının tamamının katılımıyla gerçekleşen toplantıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 8 aylık süreçte yapılan ve 2020 yılında yapılacak çalışmalar hakkına muhtarları bilgilendirdi.

Muhtarlara ‘belediyeler ile muhtarlıkların birbirinin ayrılmaz parçaları’ olduğunu söyleyen Özcan, “Birbirimizle dertleşeceğiz. Sorunlar ortak. Mahallenin sorunu aynı zamanda belediyenin sorunu.” dedi.

Özcan, daha sonra 8 aylık süreçte yapılan çalışmaları anlattı. Tüm konulara 25 maddelik bir sunumla tek tek değinen Özcan, Bolu halkına verdiği sözleri birer birer yerine getirdiğini söyledi.

“Fen İşleri Müdürlüğü bütçesi belediyenin bütçesinin yarısı kadar”

Konuşmasının devamında 2020 yılında yapılacak çalışmalara da değinen Belediye Başkanı Tanju Özcan, 43 mahallenin ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirterek, “15 bin metre kanalizasyon ile ilgili altyapı çalışması olacak. En az 7 bin 500 metre yağmur suyu hattı döşeyeceğiz. 305 bin 50 metrekare kilitli parke taşı döşeyeceğiz. 33 bin 750 metrekare bordür taşı döşeyeceğiz. 220 bin metrekare de asfalt yapmayı planladık. Minimum rakamlar bunlar. Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2020 yılı bütçesi belediyenin bütçesinin neredeyse yarısı kadar. 135 milyon liraya yakın bir bütçeyle gireceğiz. Geçen yıla göre bütçesi birkaç kat arttırdık.” diye konuştu.

Semerkant Mahallesi muhtarından teşekkür

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından muhtarlar söz aldı. Başkan Özcan muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Semerkant Mahallesi muhtarı Enver Tunç da yaşadığı bir olayı paylaşarak, mahallesinde yaşayan bir yaşlının bakım ve temizliği için Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvurduğunu ve konunun 15 dakika içinde çözüme kavuştuğunu söyledi. Olayın kısa sürede çözüme kavuşmasının kendisini şaşırttığını belirten Tunç, Bolu Belediyesi’ne teşekkür etti.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.