Dolar 32,4169
Euro 34,8293
Altın 2.431,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Zirisa Şirvan Yücel yazdı: Masumiyet Güzelliği

Zirisa Şirvan Yücel yazdı: Masumiyet Güzelliği
27 Eylül 2022 15:07 | Son Güncellenme: 27 Eylül 2022 15:10
347

HABERMAX.Bu özel ve derin konuyu Dünya Değişim Akademisi’ deki Değişim Uzmanına sorduk çok etkileyici bilgiler edindik. Bu eşsiz bilgileri sizlerle de paylaşmak istedim.

Şirvan yücel

“Geçmişte dayatılmış dünyevi bilgiden özgürleşip; dinginlik, sessizlik ve huzur içinde gelişim eylemleri icra edildiğinde masumiyetin güzelliği ortaya çıkar. Dünyevi bilgileri kale almadan, geçmiş ile geleceğe takılmadan, sonuçları umursamadan anda yaşamaktır masumiyet.

Birey masumiyetini geri kazanınca gecenin serinliğinde, yıldızlarda, güneşin doğuşunda, çiçeklere konan kelebeklerde ve çocukların simalarında masumiyetin güzelliğini görür. Yani masumiyetin güzelliği daima görülebilir, yeter ki birey masumiyet dolu gözlerle baksın.

Birey zihni aştığında, sonuç beklemediğinde, acele içinde hazırlanmadığında vs. geçmişle bağlantısı olmayan anı yakalar. Geçmiş ile gelecek aynı madalyonun iki yüzü oldukları için geçmişle bağlantı kesildiğinde, gelecekle de bağlantı kendiliğinden kesilir ve masumiyete ulaşılır.

İşte geçmiş ile gelecek arasında sıkışmış zihin aşıldığında masumiyet ortaya çıkar. O zaman dünyevi bilgi kaybolur ve bireyin eskiden olduğuna inandığı dünyevi kişilik de ortadan kalkar. Bu durumda birey masumiyet dolu ebedi özüne yaklaşıverir.

Yapay her şey ortadan kalktığında bireyin oluşu varoluşun oluşuyla buluşur. Bireyin minik oluşu varoluşun kocaman oluşuyla buluştuğunda masumiyet patlaması gerçekleşir. Bu olağanüstü buluşma ve birleşmede masumiyet güzelliği tecrübe edilir.

Varoluşsal güzelliğe birey masumiyet kapısından girer. Yani varoluşsal güzelliğin giriş kapısı masumiyet olgusudur. Birey ne kadar masumiyetini geri kazanırsa o kadar varoluşun güzelliğini görebilir.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.