Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ZİLE’DE SÜREYYABEY BARAJI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

ZİLE’DE SÜREYYABEY BARAJI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
2 Kasım 2021 19:55 | Son Güncellenme: 2 Kasım 2021 22:17
273

Habermax. Zile Ticeret ve Sanayi Odası işbirliği ile “Süreyyabey Barajı Bilgilendirme toplantısı” yapıldı.Tokat DSİ Şube Müdürü Ali Çetinkaya’nın yaptığı konuşmasında. Maşat ve Reşadiye dâhil 18.000 dönüm arazinin suya kavuşacağını belirtti.

Toplantıya Zile TSO Meclis Üyeleri ve siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen toplantıda, Tokat DSİ Şube Müdürümüz Ali Çetinkaya detaylı bir sunum yaparak, güncel ilerleyiş hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Zile ilçe Başkanı Ali Rıza Bozdemir’dekatıldı. 

Soruların da aktif olarak cevaplandığı toplantıda, en önemli soru “ilerleyişin neden durduğu” oldu. Müdür Çetinkaya, sürecin devam ettiğini; ancak Acısu Köyüne gelmeden önceki virajda normal projede su hattının karayolu üzerinden geçtiğini, mevcut statik ve hidrolik incelemelerde bu yapının uygun görülmediğini ve bu kısma, hattı yolun üzerinden geçirmeden 1.400 metrelik bir tünel yapılacağını söyledi. Bu sebeple, tünel projelendirmesi ve yapımı bitine kadar hat çekiminin durdurulduğunu söyledi. Ödenek ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Çetinkaya; şu anda tünel inşaatına ağırlık verdiklerini, tünel tamamlandıktan sonra hat çekiminin devam edeceğini belirtti.

Bahsedilen tünel ve hat çekimi tamamlandıktan sonra 2.kısım ihalenin 2022 yılı sonunda tamamlanmasını öngördüklerini ve 2.kısmın tamamlanmasına müteakip Maşat ve Reşadiye dâhil 18.000 dönüm arazinin suya kavuşacağını belirtti. Ardından 3. Kısım ihalenin 2023 yılında ihale edilmesini öngördüklerini, 2027 yılında da tamamlanmasını planladıklarını belirtti.Ayrıca Zile çevresinde 4 tane daha gölet çalışmasının planlandığını (Ayvalı, Yaylakent, Çayır ve Çeltek köylerinde) söyledi. Yine bu yıl, Zile’deki sulama sisteminin kapalı sulama sistemi yapılması ile ilgili raporlamaların bittiğini, 2023 yılında projelendirme işi için ihale yapılmasını planladıklarından da bahsetti.

Müdür Çetinkaya’nın tüm soruları tek tek cevaplandığı toplantı, iyi dilek ve temenniler ile sonlandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.