Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’a atılan çirkin iftira yüzlerine bulaştı

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’a atılan çirkin iftira yüzlerine bulaştı
4 Aralık 2020 17:22 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2020 18:19
2.042

AHA.Tokat’ın Zile ilçesi Belediye Başkanı Şükrü Sargın aldığı araç nedeniyle bir internet haber sitesinin,yaptığı çirkin haber üzerine.bir basın açıklaması yaptı.  Söz konusu haberde yer verdiğiniz iddialarınız için, haberinizi yapmadan önce tarafımızdan bilgi almanızı ve haberinizi doğrulanmış bilgilerle yayınlamanızı arzu ederdim dedi.

Sayın Kemal Vanlı,Gerek internet haber sitenizde yer alan, gerekse Facebook sosyal medya hesabınızdan yayınladığınız “Başkan Sargın ’ın yatırımı göz kamaştırdı” başlıklı haberinizi şaşkınlık içinde ve üzüntü duyarak okudum.

Söz konusu haberde yer verdiğiniz iddialarınız için, haberinizi yapmadan önce tarafımızdan bilgi almanızı ve haberinizi doğrulanmış bilgilerle yayınlamanızı arzu ederdim.

Yazınızda / haberinizde yer verdiğiniz iddialarınızı yanıtlamadan önce bir konuya açıklık getirmek isterim.

Ben Zile’de doğmuş, burada yetişmiş ve burada yaşayan birisiyim. Ömrümün şu ana kadar olan kısmı Zile’de geçmiştir ve Allah nasip ederse de ömrümü burada tamamlayacağım.

Bugüne kadar şahsımı ve aile bireylerimi utandıracak hiçbir işin içinde olmadım. Kul hakkı yememek için azami özeni gösterdim. Yıllardır namusuyla ticaret yaptım ve Zilelilerin teveccühü ile de belediye başkanı seçildim.

Aldığımız aile terbiyesi bizlere “gurur ve kibir” i yasaklamıştır. Eğer insanlarla ilişkilerimizde seviyeli olmayı seçmişsek, bu gurur ve kibrimizden değil, ilişkilerimizde saygıya özen göstermemizden ve elbette hassas tabiatımızdan kaynaklanmaktadır.

Biz kendi paramızla, kendimize araç alırken bile, konu komşuyu düşünen bir aile geleneğinden geliyoruz.

Sayın Vanlı,

Yazınızda / haberinizde ileri sürdüğünüz iddialara gelince…

Belediyemize aldığımız aracın fiyatı, iddia ettiğiniz gibi ne 750 bin lira civarındadır, ne de yaklaşık bir milyon liralıdır. Belediyemize aldığımız aracın fiyatı 680 bin liradır.

Söz konusu aracın, belediyemizde bulunan, modelleri 2003, 2009 ve 2011 arasında değişen 3 adet aracın satışından elde edilecek gelirle alınması planlanmıştır. Bu aracın alınması kararı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınmıştır.

Sayın Vanlı, belediyemizi yükümlülük altına sokmayacak şekilde yeni kaynak ve araçlar bulma çabası içindeyiz. Bu amaçla Zile dışına (Ankara, İstanbul, Samsun vb.) bazen yalnız, bazen de ekibimle birlikte sıkça ziyaretler yapmaktayız. Bu seyahatleri en seri şekilde tamamlamak için güvenlik düzeyi yüksek bir araca ihtiyacımız vardır. Yaşamlarımız her şeyin üstündedir.

Bugüne kadar bu seyahatleri kendi aracımla yaptığım doğrudur. Ancak gerek benzin masrafları, gerekse kamu kuruluşlarını ziyaretimizde kendi aracıma siyah plaka takamayışımız bazı uygulama sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Araç alınmasında bunlar da etkili olmuştur.

Sayın Vanlı,

Ben, göreve geldiğimde belediyenin borcunu afişlere bastırarak binalara asan, bununla ilgili basın açıklamaları yapan bir belediye başkanı olmadım. Bunu ayıp saydım.

Ancak görüyorum ki, bilgisizlik bir takım dezenformasyonlara (bilgi çarpıtmalarına) neden olabiliyor.

Belediye başkanı seçildiğimde belediyenin yaklaşık 133 milyon lira borcu bulunmaktaydı. Belediye başkanı seçildiğimden bu yana ( yaklaşık 1,5 yılda) 30 milyon lira borç ödedik. Söz konusu borç eski yönetim tarafından, İller Bankası’na ödenmek üzere 2031 yılına kadar yapılandırılmıştır. Ben, belediye çalışanlarımızla birlikte üstüme düşeni yapıyor ve bu borcu ödemek için gerekeni yapıyorum.

Bu borçları öderken sizin aksini iddia ettiğiniz gibi yatırım yapmaktan da vazgeçmiyoruz. Elbette planlı davranıyoruz. Özellikle özel sektöre borçlu kalmamak için özen gösteriyoruz. Sadece bu günü değil, geleceği planlamaya çalışıyoruz. Zile Belediyesi için yüksek denilebilecek tutarda elektrik parası ödememek, aksine dağıtım şirketlerine elektrik satarak belediyeye gelir sağlamak için “enerji projemizi” hayata geçirmeye çalışıyoruz.

Bu güne kadar 5 milyon liralık asfalt, 2, 5 milyon liralık parke yaptık. Zile Kent Müzesi’ni tamamlama çalışmalarımız devam ediyor. Devam eden ancak henüz tamamlanmadığı için paylaşmadığımız önemli projeler yürütüyoruz. Elbette olanaklarımız ölçüsünde daha fazlasını da yapacağız.

Hali hazırda bazı projeleri yürütüyoruz. Yakında, göreve geldiğimizden bu yana neler yaptığımızı da gerek basınla, gerekse Zile kamuoyuyla da paylaşacağız.

Sayın Vanlı, ikramiye ödemelerine gelince…

Dönemimle ilgili olarak ödenmemiş ikramiye yoktur.

Eski dönemden bize intikal eden 3 adet ikramiye borcunun ikisi tarafımızdan ödenmiştir. Kalan tek ikramiye ise ödeme planlarımız çerçevesinde ödenecektir.

Sayın Vanlı, işçi ikramiyelerinden söz ederken, işçilerimize % 20 zam yapan tek belediye olduğumuzu da hatırlatmanızı isterdim.

Belediye çalışanlarımızı mağdur etmemek için giriştiğimiz mücadeleye bizzat çalışanlarımız şahittir.

Halen belediyemiz bünyesinde yürüttüğümüz ve yakında sonuçlandıracağımız “ Zile Belediyesi Kurumsal Düzeyde Etkin ve katılımcı Stratejik Yönetişimin Geliştirilmesi Projesi” ni de çalışanlarımız için uygulamaya aldık. Belediyede ki sorun alanlarını saptamaya, çalışanlarımızın iş yaşamlarını iyileştirmeye ve belediyede katılımcı bir yönetişimi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Salgın’ın boyutlarına gelince, ülke ortalamasının üstüne çıkan Zile değil, Tokat’tır. Salgın, Tokat, Erbaa ve Niksar’da % 50 ila % 100 arasında artış gösterirken, yalnızca Reşadiye ve Zile’ de % 1,5 düşüş göstermiştir. Kaldı ki Zile henüz yerellik olgusunu kaybetmemiş bir Anadolu ilçesidir. Burada tedbirler salt konan yasaklarla değil, insani ilişkiler ve samimi iletişim dili ile yürümektedir. Bu anlamda elbette belediye olarak üstümüze düşüne yapmaktan geri durmuyor, salgının boyutunu azaltmak için olanaklarımız ölçüsünde gerekli tedbirleri alıyoruz. Ancak siz de takdir edersiniz ki, salgın lokal tedbirlerle değil, ülke genelinde ve Hükümetimizin alacağı kararlar çerçevesinde kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır.

Sayın Vanlı, Zile Belediyesi Aş Evi’nin yemek yetiştiremediği iddiası da doğru değildir. Zile Belediyesi günlük 1.200 kişiye sıcak yemek çıkarmaktadır. Karantina altındaki 103 aileye yemek götüren Tokat’taki tek belediyedir.

Sayın Vanlı gazetecinin en temel bakış açısının “yapıcı” eleştiri” olduğuna, tarafımıza yöneltilen yapıcı eleştirileri bir tür hediye olarak kabul ettiğimizi ve kendimizi geliştirmede kullanmaya çalıştığımızın bilinmesi isterim.

Ancak gerçekleri göstermeyen ya da gerçeklerin üstünü örten yazı ya da haberlerden üzüntü duyduğumuzu, bu tipteki haber ve yazıları “art niyetli” bulduğumuzu ve bunun toplumumuzda pozitif gelişmeye hizmet etmediğini söylemek isterim.

Bu bağlamda, belediyemizle ilgili duyumlardan hareket etmek yerine, yapacağınız haberleriniz için bizzat arayarak bilgi edinmenizi diler, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Şükrü SARGIN
Zile Belediye Başkanı

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.