Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, İmar Değişikliği İddialarına Yanıt Verdi: Şehrin Kalkınması ve Şeffaflık İlkeleri Üzerine Detaylı Açıklama”

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, İmar Değişikliği İddialarına Yanıt Verdi: Şehrin Kalkınması ve Şeffaflık İlkeleri Üzerine Detaylı Açıklama”
5 Ocak 2024 20:22 | Son Güncellenme: 5 Ocak 2024 20:36
363

HABERMAX.Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, 03 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen Belediye Meclisi toplantısında alınan imar kararıyla ilgili çıkan iddialara resmi bir açıklama yaparak cevap verdi. Belediye Başkanı, belediyenin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, kendisine ve ailesine yönelik çirkin iftiraları reddederek, şehrin kentsel gelişimine yönelik alınan kararın önemini vurguladı.

Şükrü Sargın, göreve geldikleri günden bu yana şehre hizmet ve kalıcı eserler kazandırma amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Ancak, siyasi çekişmelerden kaynaklı muhalefetin haksız söylemlerinin olduğunu ancak bunlara itibar etmediklerini ifade etti. Başkan, 03 Ocak 2024 tarihli meclis toplantısında alınan imar kararıyla ilgili ise kamuoyunu bilgilendirme mecburiyeti doğduğunu belirtti.

Belediye Meclisi’nin aldığı imar planı kararıyla ilgili olarak, şehirde yıllardır devam eden sorunların giderilmesi ve kentsel gelişiminin önünün açılması amaçlandığını dile getiren Sargın, planın içeriğine dair detayları paylaştı. Beylik Çayırı mevkii, Minare-Sağır Mahallesi, Kislik Mahallesi, Ağa Baba mevkii, Küme Evler Mevkii-Çekerek Yolu, Turhal Yolu sanayi ve ticaret alanı gibi toplam 2701 dönüm alanın imar planına dahil edildiğini açıkladı.

Başkan Sargın, özellikle deprem sonrası şehirde yaşanan sorunları çözmek amacıyla Cumhurbaşkanı’nın başlattığı yatay mimari ve dirençli şehirler projesi kapsamında Minare-i Sağır mahallesinde 275 dönümlük alanın 2 katlı olmak şartıyla uygulama imar planına dâhil edildiğini belirtti. Bu alanın sert zemine sahip olduğunu ve vatandaşların azami 2 katlı müstakil ev ve site yapım taleplerini karşılamak amacıyla plana dahil edildiğini ifade etti.

Başkan Şükrü Sargın, özellikle 50 dönümlük alanın sahibiyle ilgili çıkan dedikoduları da yanıtladı. Bu alanın gerçek sahiplerinin, söz konusu kooperatifle “Arsa Payı 2 katlı konut Karşılığı İnşaat Sözleşmesi” yaptıklarını açıklayarak, bu sözleşme gereğince imar uygulamasının gerçekleşmemesi durumunda kooperatifin mal sahiplerinin arazilerini eski haline getirerek iade etmekle yükümlü olduğunu belirtti.

Başkan Sargın, yapılan imar planının şeffaf ve açık bir şekilde gerçekleştirildiğini, belediyenin tüm faaliyetlerinin kul hakkı yemediği ve şeffaflık ilkesiyle sürdürüldüğünü vurguladı. Kişisel çıkarlar değil, memleketin ve vatandaşların menfaatlerini ön planda tuttuklarını söyleyen Sargın, bundan sonra da bu anlayışla hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Açıklamanın sonunda, Başkan Şükrü Sargın, vatandaşları dedikodulara itibar etmemeye ve Uygulama İmar Planı ile ilgili detaylı bilgi almak için belediyenin ilgili birimlerine başvurmaya davet etti. Başkan, şehirde yaşayan insanlar olarak birbirlerine karşı sorumluluklarının olduğunu ve haksız iftiraların siyasi ve ticari menfaatler için kullanılmasının insanlık ve siyasi etikle bağdaşmadığını vurgulayarak açıklamasını tamamladı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.