Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

Yeni Dönem Eğitimleriyle ile Birlikte Geleceğin Kadın Lideri sayısı 1850’e Ulaştı

Yeni Dönem Eğitimleriyle ile Birlikte  Geleceğin Kadın Lideri sayısı 1850’e Ulaştı
5 Eylül 2024 13:04
193

HABERMAX. İstanbul, 05 Eylül 2024 – Sanofi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle hayata geçirilen Geleceğin Kadın Liderleri Programı’nın 14. dönem eğitimleri başladı. 2010 yılından beri devam eden Geleceğin Kadın Liderleri Programı’nın yeni dönem eğitimleri 5-6 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşiyor. Genç kadınların toplum ve iş hayatındaki yerlerini güçlendirmek, profesyonel iletişim ağlarını genişletmek, iş arama süreçlerini kolaylaştırmak ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen program kapsamında her yıl Türkiye’nin dört bir yanından başarılı üniversite öğrencileri eğitimlere dahil oluyor.

5 Eylül Perşembe günü başlayan eğitim süreci, Teknoloji, Proje Yönetimi, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik gibi çeşitli konu başlıklarındaki oturumlar, eğitimler ve kadınlara ilham veren rol modellerin konuşmalarıyla devam ediyor. Etkinliğin 2. gününde devam eden eğitimlere ek olarak mülakat simülasyonları, grup çalışması ve GKL mezunları paneli gerçekleşecek. Katılımcılara verilen sertifika töreni ile eğitimler son bulacak.

Yeni dönem programı ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100 genç kadın daha, 2 gün süren eğitim programına katılarak Geleceğin Kadın Liderleri (GKL) mezun ağına dahil olma fırsatına sahip olacak. Bu seneki eğitimlerle birlikte programa dahil olan genç kadınların sayısı 1850’ye ulaştı.

Esra Bezircioğlu

KAGİDER Başkanı

“Geleceğin Kadın Liderleri Programı, genç kadınların potansiyelini ortaya çıkararak onların kariyer yolculuklarında sağlam adımlarla ilerlemelerine olanak tanıyor. Sanofi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu program sayesinde, her geçen yıl daha fazla genç kadına ulaşarak, onların liderlik vasıflarını geliştirmelerine ve toplumda güçlü bireyler olarak varlık göstermelerine katkıda bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu programla, kadınların iş dünyasındaki varlığını ve etkisini artırmak için 14 yıldır kararlılıkla çalışıyoruz. Bugün 1850 mezuna ulaşarak, ülkemizin dört bir yanında yeni nesil liderlerin yetişmesine katkı sağladığımızı görmek, bizler için büyük bir gurur kaynağı. Özellikle iş dünyasında fırsat eşitliğini sağlamak, kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımını artırmak amacıyla ortaya koyduğumuz bu çabalar, geleceğin kadın liderlerinin yetişmesine de zemin hazırlıyor. Mezunlarımızın iş hayatında elde ettiği başarılar ve topluma sundukları katkılar, bu projenin ne denli anlamlı ve önemli olduğunun bir göstergesidir. Her bir mezunumuz, gelecekteki kadın liderler için birer ilham kaynağıdır ve onların başarı hikayeleri, daha fazla genç kadının bu yolda ilerlemesi için cesaret verici birer örnek teşkil etmektedir.” dedi.

Pınar Kaya

Sanofi Türkiye Levant Kurumsal İletişim Direktörü

“Dünya Ekonomik Forumu raporuna göre dünyada cinsiyet eşitliğinin yakalanması için daha 5 kuşak gerekiyor. Yol uzun olsa da Sanofi olarak bizim hedefimiz çok net: Kadınların sağlık hizmetlerine, eğitime, ekonomik imkanlara erişiminde, politikaya ve iş hayatına katılımlarında fırsat eşitliği yaratmak üzere somut adımlar atmak. İşte tam bu noktada, KAGİDER ve Sanofi olarak hayata geçirdiğimiz Geleceğin Kadın Lideri projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında, birbirinden değerli, gelecekte ülkemize yön verecek genç kadın liderlerin yetişmesine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Mezunlarımızın yüzde 92’sinin kariyer hayatlarını başarıyla sürdürüyor olması da bizler için ayrı bir gurur kaynağı.” dedi.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.