Dolar 32,6959
Euro 35,4486
Altın 2.479,43
BİST 10.864,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Yeneroğlu, iki ayrı Bakana sığınmacıların kişisel verilerinin sızdırılmasını sordu: “Sığınmacıların toplu olarak kimlik bilgileri ve diğer kişisel verileri kimler tarafından ele geçirilmiş veya sızdırılmıştır?”

Yeneroğlu, iki ayrı Bakana sığınmacıların kişisel verilerinin sızdırılmasını sordu: “Sığınmacıların toplu olarak kimlik bilgileri ve diğer kişisel verileri kimler tarafından ele geçirilmiş veya sızdırılmıştır?”
5 Temmuz 2024 19:00
61

HABERMAX. DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün elinde bulunan ve yaklaşık 3 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ait pasaport ve kimlik bilgilerinin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi ve sosyal medya platformlarında yayınlanması hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergeleri verdi.

Son günlerde ülkemizde Suriyeli sığınmacılara yönelik pek çok ırkçı şiddet olayının yaşandığını ve ülke çapında çok sayıda saldırı gerçekleşmiş olup bu saldırıların toplumun huzurunu da ciddi bir şekilde etkilediğini belirten Yeneroğlu, Suriyeli sığınmacıya ait pasaport ve kimlik bilgilerinin “ayaklanist” gibi bazı sosyal medya sayfaları ile Telegramda açık döküm olacak şekilde yayınlandığına dikkat çekti.

Yeneroğlu, yayımlanan bu bilgiler ile sığınmacıların hayati tehlike altında olduklarını, saldırıya uğrama ve bunun gibi istenmeyecek pek çok olaya maruz kalma tehlikeleri bulunduğunu hatırlattı.

Yeneroğlu, konuya ilişkin olarak Bakan Ali Yerlikaya’ya ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu‘nun gerekli incelemeyi yapması için Bakan Yılmaz Tunç’a şu soruları yöneltti;

‘14 yaşındaki E.P.’ye yardım eden kişiler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır?’

  1. Sığınmacıların toplu olarak kimlik bilgileri ve diğer kişisel verileri kimler tarafından ele geçirilmiş veya sızdırılmıştır? Bu durumun tespiti için nasıl bir çalışma yapılmaktadır?
  2. Verileri paylaşan sosyal medya hesabının yöneticisi 14 yaşındaki E.P.’ye yardım eden ve bu verilerin ele geçirilmesini veya sızdırılmasını sağlayan kişiler veya kamu görevlileri hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır?
  3. Ele geçirilen veya sızdırılan verilerin yaygınlaşmasını engellemek için hangi önlemler alınmıştır?
  4. Ele geçirildiği iddia edilen bilgiler güncel veriler midir? Hangi bilgiler ele geçirilmiş veya sızdırılmıştır?
  5. Sığınmacıların kişisel verilerinin yayınlandığı site sayısı kaçtır? Bu veriler ne zamandan beri internet ortamında yayındadır?
  6. Söz konusu olaya ilişkin kişisel verileri koruma yükümlülüğünü yerine getirmeyen tüm sorumlular tespit edilerek, haklarında inceleme başlatılmış mıdır? Bugüne kadar kaç memur hakkında disiplin soruşturması yapılmıştır?
  7. Bakanlığınız tarafından verilerin sızdırılmasını sağlayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

‘Ülkemizde dramatik bir biçimde artan yabancı düşmanlığı ve ırkçılıkla mücadele programınız var mıdır?’

  1. Geçmişte de vatandaşlarımızın kişisel verilerinin ele geçirildiği veya sızdırıldığı iddiaları göz önüne alındığında, kişisel verilerin korunması ve ele geçirilen veya sızdırılan kişisel verilerin engellenmesi ile ilgili olarak bugüne kadar Bakanlığınız tarafından hangi çalışmalar yapılmıştır? Kişisel verileri koruma yükümlülüğünü yerine getirmeyen tüm sorumlular tespit edilmiş midir ve haklarında hangi işlemler yapılmıştır?
  2. Kişisel verileri açık olarak kamuoyunda paylaşılan sığınmacıların maruz kaldıkları tehlikelere karşı korunması için bir çalışma başlatılmış mıdır?
  1. Ülkemizde dramatik bir biçimde artan yabancı düşmanlığı ve ırkçılıkla mücadele      programınız var mıdır? Bu konuda şimdiye kadar neler yapılmıştır?
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.