Dolar 32,3423
Euro 34,7824
Altın 2.388,82
BİST 10.263,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Yanındayız Derneği üyeleri ve destekçileri Dünya Kadınlar Günü için buluştu

Yanındayız Derneği üyeleri ve destekçileri Dünya Kadınlar Günü için buluştu
13 Mart 2024 14:36
88

HABERMAX. Erkeklerin aktif katılımı ile toplumsal cinsiyet eşitliği için faaliyetlerini sürdüren Yanındayız Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ICA ev sahipliğinde bir buluşma gerçekleştirdi. Buluşmaya derneğin üyeleri ve iş dünyası, sivil toplum liderleri katıldı.


Yanındayız Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında iş dünyası, sivil toplum liderleri ve dernek üyelerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Yanındayız Derneği’nin 8 Mart Dünya Kadınlar günü için tasarladığı “Bir Sözüm Var” iletişim kampanyasının film gösterimi ile başlayan gece, Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay Akçalı, Yanındayız Genel Müdürü Akın Türkoğlu ve IC Holding Ulaştırma ve Altyapı Grup Başkanı Serhat Soğukpınar’ın açılış konuşmalarıyla devam etti.

Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay Akçalı, üye buluşmasının anlam ve önemini şöyle dile getirdi: “‘8 Mart’ı yalnızca tek bir gün üzerine söz söyleyip hiçbir eylemde bulunmadan devam edilen bir gün olmaktan çıkarmak, yılın her gününü toplumu daha ileriye götürme çabasına dönüştürmek istiyoruz. Bu amaçla tasarladığımız Bir Sözüm Var kampanyamıza katkı sağlayan üyelerimiz ve destekçilerimizle bu gece aynı çatı altında buluşmaktan ve Dünya Kadınlar Günü’nü birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kadın hakları konusunda toplumun her kesiminden etki alanı geniş erkeğin bu kampanyayı başlatmış olmasını ayrıca önemsiyoruz. Yanındayız olarak erkeklerin aktif katılımını merkeze alarak sadece 8 Mart’ta değil tüm yıl eşitliğin savunucusu olmayı sürdüreceğiz.”

Akçalı’nın ardından bir konuşma yapan IC Holding Ulaştırma ve Altyapı Grup Başkanı Serhat Soğukpınar ise şu ifadeleri kullandı: ”Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmeleri, üretken, huzurlu ve refah bir topluma ulaşabilmemiz için zorunluluktur. IC olarak bu gerçeğin farkındayız, kadınların ekonomik ve sosyal alanda güçlenmelerini desteklemek adına kararlı bir şekilde çalışıyoruz. IC Holding ve grup şirketleri bu amaçla Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından başlatılan ‘Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri’ (WEPs) girişimini imzaladı. Bu imza ile kadın çalışanlarımızın eşit haklara sahip olması ve iş hayatında daha fazla yer alması için verdiğimiz sözü resmiyete döküyoruz. Kurumsal üyesi olduğumuz Yanındayız Derneği’nin desteğiyle de iş yerinde kadınların liderlik potansiyelini teşvik edecek ve kariyerlerinde eşit fırsatlar sunacak adil politikaların savunucusu olacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşmak, erkeklerin de sorumluluk almasıyla mümkün olacak.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.