Dolar 34,5306
Euro 36,1974
Altın 2.964,88
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cum 19°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C

YAKIN ÇEKİM DÖRT BAHAR BİTKİSİ: PAPATYA ÇİÇEĞİ, GELİNCİK ÇİÇEĞİ, ORTANCA ÇİÇEĞİ, AYI KULAĞI (YILDIZ ÇİÇEĞİ) ÖZELLİKLERİ, ANLAMI VE FAYDALARI NELERDİR?

YAKIN ÇEKİM DÖRT BAHAR BİTKİSİ: PAPATYA ÇİÇEĞİ, GELİNCİK ÇİÇEĞİ, ORTANCA ÇİÇEĞİ, AYI KULAĞI (YILDIZ ÇİÇEĞİ) ÖZELLİKLERİ, ANLAMI VE FAYDALARI NELERDİR?
11 Mayıs 2021 22:25
329

AHA.Papatya: Papatyalar, ilkbahar aylarında Mayıs’tan başlayarak yazın ilk ayı hazirana kadar çiçek açar. Ortalama olarak 25 cm boya sahiptirler. Yaprakları ince ve parçalıdır, sapları yoktur. Çiçeğin orta kısmında sarı bir yuvarlak bulunur. Kırlarda yetişen, baş kısmı genel olarak küçük, sarı ve beyaz renkte olan kır papatyaları, demet şeklinde vazolara konduğunda, bulunduğu ortamı ısıtan, güzelleştiren, zarif çiçeklerdir. Papatya neredeyse her insan için en sevilen çiçekler arasındadır.


Papatya Çiçeği Özellikleri Nelerdir?
Papatyanın anavatanı Türkiye’dir. Papatyalar Mayıs’tan yaz ayının ilk ayına kadar ilkbaharda çiçek açar. Ortalama yüksekliği 25 cm’dir. Yapraklar sapsız ince ve parçalıdır. Çiçeğin ortasında sarı bir tur vardır. Sarı dairenin kenarında yaklaşık 12-20 beyaz çiçek var. Papatya bileşimi uçucu yağlar, acı maddeler ve fenolik bileşikler içerir. Bitkisel tedavi olarak kullanılır. Genellikle çay olarak tüketilir. Papatya çiçeği genellikle balçık topraklarda, ormanlık alanların çayırlarında, kırsal alanda mısır, tahıllar, patates topraklarda yetişir.Papatya Çayı: İyileştirici bir tedavi olan papatyaların iltihap önleyici özellikleri cilt üzerinde sıkılaştırıcı bir etkiye sahipken, papatya çayı özellikle soğuk algınlığı, bronşit ve üst solunum yolu hastalıklarının tedavisi için önerilir.

Bilimsel adı, Papaveraceae olan gelincik çiçeği, Gelincikgiller familyasına ait bir çiçektir. Bu çiçek, oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Tek senelik olarak yetişen bu çiçek türü, rüzgarın en hafif halinden bile oldukça kolay bir şekilde yetişmektedir.

Gelincik Çiçeğinin Anlamı
Gelincik çiçeğinin anlamı; hüzündür. Bu çiçek kavuşamayan aşkların çiçeği olarak tanımlanmaktadır.
Gelincik Çiçeğinin Özellikleri
Gelincik çiçeğinin yetişmesi için herhangi bir çaba gösterilmesine gerek yoktur. Bu çiçek tarlaların içerisinde ve yol kenarlarında yabani olarak yetişir. Fakat bununla beraber ekiminin özellikle yapıldığını söylemek de mümkündür.

Gelincik Çiçeğin genel özellikleri;
– Çoğu zaman kırmızı renkli olarak bilinen gelincik çiçeğinin beyaz ve sarı renkleri de vardır.
– İnce ve uzun saplıdır.
– Gelincik çiçeğinin boyu 50 santimetreye kadar uzayabilmektedir. Çiçeğin sap kısmı yeşil renkli olup üstü tüyler ile kaplıdır.
– Dik bir yapısı vardır.
– Gelincik çiçeğinin kokusu bulunmamaktadır.
– Gelincik çiçeği, yaz mevsiminin sabah saatlerinde polen tozu yayar. Bunlar sayesinde çiçek böcekleri kendine çekmektedir.

Gelincik Çiçeğinin yararları
-ağrı kesici ve yatıştıran bir faydaya sahiptir.
– Kas gevşetici bir özelliği vardır.
– Balgam sökücüdür.
– Kadınlarda adeti düzene sokar.
– Bronşit, öksürük gibi solunum sistemi sorunlarını çözer.
– Uykusuzluk problemine çözümdür.
– Zatürre gibi ağır hastalıklar için de çayı demlenerek yapılan gelincik çiçeğinin göz kapağı iltihapları için de kullanıldığını belirtmek mümkün.

Ortanca Çiçeği (Hydrangea) Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Latince ismi Hydrangea macrophylla şeklinde bilinen ortanca çiçeği, çalı şeklindeki bir gövdeye sahiptir. Çiçeğin ana vatanı Japonya’dır. Bununla beraber ortanca çiçekleri oldukça farklı renklerle yetişebilirler. Kokusuz bir çiçek olan bu çiçek, renk türleri ve yaprakların biçimleri itibarıyla güzel görünümlüdür.

Ortanca Çiçeği Anlamı
Ortanca çiçeği; her yerde çok sık kullanılan bir bitki türüdür. Düğün ve buna benzer organizasyonlar adına iyi bir alternatiftir. Renkler ele alındığı zaman mavi ortanca; özür dilemek, romantik teklifi geri çevirmek anlamına gelir. Pembe ortanca; romantizm duygusallık ve evlilik anlamına gelir. Beyaz ortanca ise, övgü, bolluk ve zarafeti sembolize eder. Bununla beraber ortanca çiçeği, içte…

Paylaşın:
ETİKETLER: ,
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.