Dolar 32,2602
Euro 34,8264
Altın 2.423,34
BİST 10.084,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Maliye Ankara Polatlı’da Soğanın stoklandığı depoları buldu Vatandaşı böyle soyuyorlar!

Maliye Ankara Polatlı’da  Soğanın stoklandığı depoları buldu Vatandaşı böyle soyuyorlar!
21 Kasım 2018 00:20 | Son Güncellenme: 21 Kasım 2018 00:27
501

Maliye ekipleri, 50 bin ton soğanın bulunduğu Ankara Polatlı’daki depolardan yalnız üçünün satış yaptığını tespit etti.

Ülkenin soğan üretiminin yüzde 60’ını gerçekleştiren Ankara Polatlı’daki depoları inceleyen ekipler, 24 depodan sadece üçünün satış yaptığını, diğerlerinin “fiyat daha da yükselecek” diye beklediğini saptadı.

Çuval çuval imdada yetişiyor

Ekiplerin raporunda şu ifadelere yer verildi:

“24 adet depoda inceleme yapıldı. İnceleme yapılan depolarda 50 bin ton soğan bulunduğu tespit edildi. 24 depodan sadece üç adedinde satışın yapıldığı, diğer depoların kilitli olduğu gözlemlendi.”

Soğanın üreticiden çıkış fiyatının 2-2.5 lira aralığında, tüccar satış fiyatının ise 3 lira civarında olduğu belirtilen raporda, “Satış yapılan işletmelerin üçte bir oranında satış gerçekleştirdiği görüldü” denildi.

Gözlemlerin yanı sıra ekiplerin ilçede yaptığı görüşmelere ilişkin bilgilerin de yer aldığı raporda şu ifadeler kullanıldı:

“Görüşmelerde soğan üretiminde hastalık yaşandığı ve tarladan çıkan soğanın yüzde 20-30’unun kayba uğradığı belirtildi. Polatlı Ziraat Odası Başkanlığı ile Tarım Orman Bakanlığı Polatlı İlçe Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmede yaklaşık 200 bin ton soğanın depolarda tutulduğu belirtildi.”

Amasya’da Soğan fiyatı tarlada 2-2,5 TL arasında

FİYATLARIN ARTMASINI BEKLİYORLAR

Çiftçi ve tüccarın fiyat artış beklentisi nedeniyle satış yapmadığı kaydedilen raporda şu bilgiler verildi:

“Özellikle Adana’da hasat mart sonu ya da nisan başı başlayacağından, o güne kadarki beklenti fiyatların daha da artacağı yönünde olduğundan satış konusunda çekimser davranıldığı görüldü. Bir diğer tehlike ise hastalık nedeniyle soğanın depolardaki zayi oranın artması.”

Öte yandan maliye ekiplerinin benzer bir incelemeyi Çorum bölgesinde de yapmayı planladığı öğrenildi.

Paylaşın:
ETİKETLER: , ,
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.