Dolar 32,2420
Euro 35,1223
Altın 2.507,91
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Vali Balcı’nın Vakıflar Haftası Kutlama Mesajı

Vali Balcı’nın Vakıflar Haftası Kutlama Mesajı
10 Mayıs 2021 23:57
241
AHA.Vakıf bir sevgi, hayır ve hizmet kurumudur. Medeniyetimizde önemli bir yeri bulunan vakıf geleneğimizin özü şefkat, merhamet, yardımlaşma ve dayanışmadır.
Köklü geçmişi ve sundukları hizmetlerle vakıflar, kültürümüzdeki karşılık beklemeden iyilik yapma şuurunun canlı tutulmasını sağlamaktır.

Tarihimizde sosyal, kültürel, eğitim, ekonomik alanda önemli bir görevi ifa eden vakıflar, sadece ekonomik ihtiyaçların giderilmesi amacıyla değil sosyal ve kültürel anlamda da bireylerin gelişimini sağlayan yapılar olmuşlardır.

Vakıflar, ihtiyaç sahibi bireylerin ihtiyaçlarını karşılayarak, bireylerin kendilerini toplum içerisinde değerli bir vatandaş olarak görmelerini sağlamıştır. Bu yönüyle vakıf sistemi birey ile toplum arasında kuvvetli bir bağ kurmaktadır. Yine vakıflar, sağlık ve eğitim alanındaki faaliyetleriyle bireyler arasındaki farklılıkları giderilerek toplumda fırsat eşitliğinin sağlanmasını da amaçlamıştır. Fırsat eşitliği ise toplumdaki bireylerin yetenek ve kabiliyetlerini geliştirerek toplam verimin artmasına yardımcı olmaktadır.

Bizlere düşen, yüzyıllardır yüce milletimize toplumsal, kültürel, ekonomik alanlarda türlü hizmetler sunan; karşılık beklemeden iyilik yeşerten, şefkat ve merhamet duygularını ihtiyacı olandan esirgemeyen ve temelinde hayır duygusu ile insanlık sevgisi yatan vakıflarımızı gençlerimize ve çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmak, onlara vakıf ruhunu ve bilincini aşılamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Vakıf Haftasında; insanlara yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla kurulan vakıfların hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, ‘Vakıflar Haftası’nı kutluyorum.

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.