Dolar 32,2686
Euro 34,6899
Altın 2.393,09
BİST 10.306,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

ÜNLÜ HALK OZANI MUSA EROĞLU KUMAÇUKURU’NUN SU SORUNUNA EL ATMAK İÇİN YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

ÜNLÜ HALK OZANI MUSA EROĞLU KUMAÇUKURU’NUN SU SORUNUNA EL ATMAK İÇİN YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU
6 Ağustos 2020 18:44 | Son Güncellenme: 6 Ağustos 2020 18:48
512

AHA.Çağımızın Karacaoğlanı ünlü sanatçı Musa Eroğlu doğup büyüdüğü köy olan Kumaçukuru’nun su sorununa çözüm bulmak için kolları sıvadı.

Ünlü sanatçı Musa Eroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne köyüme su gelmesi için ricaya gidiyorum, bana dua edin” dedi.

Köyün kuruluşunun 1912 olduğunu belirten ünlü sanatçı, köye ilk suyun 1956’da geldiğinin ve gelir gelmez de kuruduğunun altını çizdi. Kumaçukuru’nun bir Alevi köyü olduğunu, yolunun hala toprak yol olduğunu belirten ünlü sanatçı köyün su sorunun çazülmesi için herkesten kendisine destek olmalarını istedi.

Ünlü sanatçı Musa Eroğlu’nun paylaşımına yorumda bulunan Hüseyin CILIZ da; “Musa Eroğlu tüm Türkiye’ye türküleriyle sevgi, birlik, barış mesajı veriyor. İnsanlığın mutluluğu için çalışan bir sanatçı. Gel gör ki bu çağda çocukluğunun geçtiği köyde içecek su yok. İşte bu yüzden Kumaçukuru köyü boşaldı.

Fakat son zamanlarda köylüler, yazları serinlemek için Kumaçukuru köylülerinin yaylağı Gerit yaylasına çağa uygun evler inşaa ederek Kumaçukuru’nun merkezi durumuna getirdiler. Musa Eroğlu da Facebook paylaşımında o susuz köyü için girişimlerde bulunacağını paylaştı. Dileğimiz Kumaçukuru’nun köy statüsünün devam etmesi. Başta Musa dede olmak üzere tüm akrabalarımın mutlu olması” dedi.

Çağımızın Karacaoğlanı ünlü sanatçı Musa Eroğlu’nun Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yapacağı görüşmenin nasıl sonuçlanacağı ilçemizde merak konusu oldu.

Kaynak. Mutilcemiz.net

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.