Dolar 32,4127
Euro 34,7800
Altın 2.400,61
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

ÜNLÜ & Co, EMEA Finance’e Kurumsal Sosyal Sorumluluk ile damga vurdu, 4 kategoride ödüle layık görüldü

ÜNLÜ & Co, EMEA Finance’e Kurumsal Sosyal Sorumluluk ile damga vurdu, 4 kategoride ödüle layık görüldü
7 Temmuz 2023 10:45 | Son Güncellenme: 7 Temmuz 2023 10:48
97

HABERMAX.Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance tarafından düzenlenen Europe Banking Awards 2022’de Avrupa’da Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülünü alırken, Best Investment Bank, Best M&A House ve Best Debt House kategorilerinde de ödül sahibi oldu.

Ödüller ile ilgili açıklama yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “Sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal refah için çalışmalar yaparak pozitif etkiyi güçlendirmeyi hedefliyor, ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınmada kadınların iş gücüne katılımının ve girişimciliğin desteklenmesinin önemli bir payı olduğuna inanıyoruz. Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında Avrupa’da ilk defa ödül aldığımız için gururluyuz. Ülke ekonomimiz için güzel ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

EMEA Finance tarafından Orta ve Doğu Avrupa (CEE) ile Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) bölgelerinin en iyi bankaları ve finans kuruluşlarının seçildiği 2022 Europe Banking Awards/ Avrupa Bankacılık Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, Avrupa’da Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülünü alırken, Türkiye’de ise Best Investment Bank, Best M&A House ve Best Debt House kategorilerinde ödüle layık görüldü.

‘Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde 3 ana dala odaklandık’

Ödül ile ilgili açıklama yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “Kuruluşumuzdan bugüne ÜNLÜ & Co olarak topluma geri vermeyi hep çok önemsedik. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde başta girişimcilik olmak üzere, eğitim ve kadının iş hayatında desteklenmesi olarak 3 ana dala odaklandık ve birçok değerli kurum ve paydaşla iş birliği yaptık. Temel değerlerimizden biri olan kurumsal sosyal sorumluluk alanında Avrupa’da ilk defa ödül aldığımız için gururluyuz. Sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal refah için çalışmalar yaparak pozitif etkiyi güçlendirmeyi hedefliyor, ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınmada kadınların iş gücüne katılımının ve girişimciliğin desteklenmesinin önemli bir payı olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla 2016’da Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye desteği ile hayata geçirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile beş yılda 100 kadın girişimciye eğitim desteği sağladık, girişimcilik yolculuklarında onları cesaretlendirmek istedik. Bu alandaki misyonumuz devam ediyor. 2023 yılı başında da yazılım alanında ve girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) iş birliğiyle projelendirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni hayata geçirdik. 13 aylık bu yolculukta yer alan takımlarımızı sahip oldukları yazılım ve teknoloji yetkinliklerini eğitimler ile desteklerken, fikirlerinin başarılı girişimlere dönüşmesi için ihtiyaçları olan tüm alanlara dokunmayı hedefliyoruz. Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz.” dedi.

‘Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz’

Mahmut L. Ünlü, “Europe Banking Awards’da Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında Avrupa’da ilk kez aldığımız ödülün yanı sıra, Türkiye’de üst üste üçüncü kez “Best M&A House”, ikinci kez “Best Invesment Bank” kategorilerinde de ödüle layık görüldük ve bu sene “Best Debt House” ödülünü de kazandık. Kazandığımız bu ödüller bize güç ve cesaret veriyor. Birlikte ülke ekonomimiz için güzel ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödülleri almamıza katkı sağlayan çalışanlarımıza, değerli müşterilerimize ve tüm iş ortaklarımıza bugüne kadar göstermiş oldukları destek ve iş birliği için Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

ÜNLÜ & Co Hakkında

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 128 başarılı işlem ve 18 milyar ABD doları toplam işlem boyutu ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne 30 mn USD’nin üzerinde değere sahip işlemlerde; gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2022 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 31 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 368 milyon TL’lik yatırım ile 4,2 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca, ÜNLÜ Menkul Değerler çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Mart 2023 itibarıyla 13,7 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise 7,1 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.