Dolar 32,1960
Euro 35,0691
Altın 2.458,61
BİST 10.219,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C

UNIQ BOX’TA GERÇEKLEŞEN “GRACE THE STAGE” SONA ERDİ

UNIQ BOX’TA GERÇEKLEŞEN “GRACE THE STAGE” SONA ERDİ
16 Aralık 2023 20:09
118

HABERMAX.Nike’ın kıtaların ve kültürlerin buluştuğu İstanbul’da, dansın harekete geçirici ve özgürleştirici ritmini kutlamak için gerçekleştirdiği “Grace The Stage” birbirinden renkli anlara sahne oldu.

15 Aralık tarihinde gerçekleşen etkinlikte, dünya çapında ün kazanmış dansçı Natalie Bebko, Ekin Bernay ve Ömer Yeşilbaş tarafından hazırlanan ve her biri farklı dans türlerini temsil eden kareografiler gecenin beğenilen performansları oldu.

Nike’ın “Own the Floor” kampanyasının Türkiye’de çekilen reklam filminde yer alan Yeliz Korkmaz namıdiğer Semiraminta, Ömer Yeşilbaş’ın “İstanbul” adlı kareografisinde performans sergileyen dansçılar arasında yer aldı.

Dans, müzik, sokak sanatları, moda gibi birçok türü ve deneyim alanını içerisinde barındıran Grace The Stage’te en çok dikkat çeken detaylardan bir diğeri; moda ve tasarımda öncü bir Türk markası olan Cult Form’un kurucusu Merve Abedan tarafından Nike ürünlerinin kreatif bir dönüşümüyle hazırlanan dansçı kostümleri oldu. Nike üyelerinin de ufak dokunuşlarının bulunduğu tasarımlar, Onaranlar Kulübü ve Cult Form’un Nike İstinyePark mağazasında gerçekleştirdiği atölyelerde hazırlandı.

Nike, kendisini dans ile özgürce ifade edenlerin kutlaması “Grace The Stage” ile hafızalara kazınacak bir geceye imza attı…

 Natalie Bebko Kimdir?

Detroit doğumlu bir dansçı ve kareograf olan Natalie Bebko, dans tutkusunun yanı sıra müzik, moda ve televizyon dünyası gibi birçok farklı alanda da çalışmalar yapmaktadır. 2022 Super Bowl, Nike Paris Moda Haftası, VMAs gibi etkinliklerde kareografi çalışmaları bulunan Natalie; Rihanna, Kendrick Lamar, Victoria Monet, Migos, Chris Brown, Justin Bieber, 6lack, Cardi B, ve daha birçok sanatçıyla birlikte çalışmıştır. Natalie sanata duyduğu sevgi ile gelecek nesillere ilham veriyor.

Ömer Yeşilbaş Kimdir?

“Benimle Dans Eder Misin?” yarışmasının ilk birincisi olarak tanınan Yeşilbaş, Dansfabrika’nın kurucusu ve sahibidir; aynı zamanda Nike iş birliğiyle Türkiye’nin ilk dans ajansı olan Cast Fabrika’nın ve Avrupa’nın en büyük kamplarından biri olan High Heels Dance Türkiye’nin de kurucusudur. Yeşilbaş’ın en büyük amacı Türkiye’de dans ve dans kültürünü geliştirmektir.

Ekin Bernay Kimdir?

Roehampton Üniversitesi’nden Dans Hareket Psikoterapisi yüksek lisansı eğitimi alan Bernay, profesyonel olarak DMP alanında çalışmalar yapmaktadır. Yetişkin ruh sağlığı, otizm, ilkokul çağındaki çocuklar ve mülteci çocuklar konusundaki çalışmalarıyla; Ekin, metin, ses ve koreografik materyalleri kullandığı performans atölyeleri aracılığıyla DMP bulgularını daha geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmaya çalışıyor.

 

Ekin, Londra ve İstanbul arasında çalışan bir sanatçı olup, Tate (Londra), Block Universe (Londra), V&A Museum (Londra), OnCurating Project Space (Zürih), Nike RESET (İstanbul), Afife Jale Ödülleri açılışı (İstanbul), İstanbul Bienali ve Pera Müzesi (İstanbul) gibi çeşitli kurumlar ve organizasyonlarda birçok performans sergiledi.Merve Abedan Kimdir?

2017 yılında kurduğu Cult Form markası ile modern formları yok olmuş zanaatlarla birleştirmeyi hedefleyen başarılı bir tasarımcı olan Abedan, yorgancılık tekniği ile şekillendirdiği koleksiyonu ile Cult Form’a global düzlemde tanınırlık kazandırdı.

Cult Form

Özgün formları, çarpıcı renk paleti ve marka kimliğini yansıtan kumaşlarıyla moda dünyasında öne çıkan Cult Form markası, çağdaş giysiler tasarlamak için kalıplaşmış modern formları, geleneksel el sanatlarıyla bir araya getiriyor.

Onaranlar Kulübü

Topluma katkı sağlama, problemleri çözme ve dayanışma odaklı projeler geliştirme misyonuyla faaliyet gösteren Onaranlar Kulübü, temel hedefi; katılımcılık, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde yaşadığımız çevreye daha fazla aidiyet duygusu kazandırmak ve birlikte daha iyi bir gelecek inşa etmek olan bir sosyal girişimdir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.