Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: İstanbul’un Ulaşım Altyapısına Dev Yatırımlar yapıldı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: İstanbul’un Ulaşım Altyapısına Dev Yatırımlar yapıldı
17 Mart 2024 20:51 | Son Güncellenme: 17 Mart 2024 21:04
89

HABERMAX. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, son 22 yılda İstanbul’un ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 177 milyar lira yatırım yapıldığını vurguladı. Bu yatırımların sadece bölünmüş yol uzunluğunu artırmakla kalmayıp bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu da 811 kilometreye çıkardığını belirtti. Ancak, İstanbul’daki yatırımların ulaşımın tüm modlarını kapsadığını da ekledi.

Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nın inşasıyla ilgili olarak, bu projenin bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol standardında gerçekleştirildiğini ve mevcut Yenidoğan Kavşağı’nın üzerinden sağlanan ulaşımı daha verimli hale getirdiğini söyledi. Ayrıca, seyahat süresini 16 dakikadan bir dakikaya indirdiklerini ve Çekmeköy’e hizmet veren kavşak sayısını artırarak trafik yoğunluğunu azalttıklarını belirtti. Bu önlemlerle yıllık 44 milyon lira tasarruf sağlanacağını ifade etti.

Uraloğlu, bir kavşağı yaparken sadece o bölgeye para harcanmadığını, aynı zamanda ciddi tasarruflar elde edildiğini ve çevreye olan olumlu etkilerin gözlemlendiğini dile getirdi. Özellikle, olası bir İstanbul depreminde bölgenin tahliyesine katkı sağlayacaklarını ve trafik tıkanıklığının önüne geçmiş olduklarını belirtti. İstanbul’un diğer illerle sürdürülebilir ulaşımının önemli olduğunu vurgulayarak Kuzey Marmara Otoyolu’nun bu konuda değerli bir alternatif olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Kuzey Marmara Otoyolu’nun yapımında kullanılan teknolojilerle depreme dayanıklı yapılar inşa ettiklerini söyledi. Bu otoyolun olası bir deprem durumunda İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’ya her türlü ulaşımı sağlayabileceğini belirtti.

Uraloğlu, İstanbul’un havacılık alanında dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline geldiğini de vurguladı. Çamlıca Kulesi’nin inşası gibi projelerle de şehrin çehresinin değişmeye devam ettiğini ifade etti.

Son olarak, İstanbul’un kara yolu ulaşım ağının güçlenmesine katkı sağlayacak Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nın hizmete açılmasının önemine değindi ve hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

İstanbul’da gerçekleştirilen Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı Açılış Töreni’ne önemli isimler katıldı. Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum’un yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da törene iştirak etti.

Törende, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanı sıra önemli isimlerin bir araya gelmesi, yapılan yatırımların ve açılan projelerin önemini bir kez daha gösterdi. Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un katılımı, bölgedeki siyasi desteği ve yapılan yatırımların toplumun geniş kesimlerine etkisini vurguladı.AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın da katılımıyla, tören sadece bir ulaşım projesinin açılışı olmanın ötesinde, siyasi bir dayanışmayı da gösterdi. Bu isimlerin bir araya gelmesi, İstanbul’un gelişimi ve altyapı projelerinin tamamlanması konusunda gösterilen kararlılığı yansıttı.

Törende yapılan konuşmalarda, İstanbul’un ulaşım altyapısındaki gelişmeler ve gelecek projeler hakkında bilgi verilirken, katılımcılar yapılan çalışmaların şehrin yaşam kalitesine ve ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağına dair görüşlerini dile getirdiler. Bu tür etkinlikler, kamuoyuna yapılan yatırımların ve projelerin şeffaf bir şekilde sunulmasını ve halkın bilgilendirilmesini sağlamak açısından önem taşıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.