Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

TÜRKOĞLU, DOĞALGAZ ZAMMINI MECLİS GÜNDEMİ’NE TAŞIDI, HANİ EVLERDE DOĞALGAZ BİR YIL BEDAVA OLACAKTI?

TÜRKOĞLU, DOĞALGAZ ZAMMINI  MECLİS GÜNDEMİ’NE TAŞIDI, HANİ EVLERDE DOĞALGAZ BİR YIL BEDAVA OLACAKTI?
30 Temmuz 2023 19:43
146

HABERMAX.İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, bedava doğalgaz sorununu TBMM’ye taşıdı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sn. Alpaslan Bayraktar’a seslenen Türkoğlu, “Hani mutfakta ve şofbende kullanılan doğalgaz bir yıl ücretsiz olacaktı. Vatandaşa neden yeniden ödeme faturası göndermeye başladınız” dedi.

Devlet adına seçimden önce verilen sözün sadece bir ay tutulduğunu belirten Türkoğlu, vatandaşın büyük hayal kırıklığı yaşadığını vurguladı.

Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun konu ile ilgili soru önergesi şöyle:

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Ülkemizde giderek daha da derinleşen ekonomik kriz beraberinde fahiş zamları da getirirken, vatandaşlarımızın, ayakta kalma mücadelesi dahi verebilecek hali kalmamıştır. Seçimler öncesinde mutfak ve şofbenlerde kullanılan doğalgazı ücretsiz vereceğini söz veren, ancak sözünü sadece bir ay tutabilen AK Parti İktidarı, doğalgaza tek kalemde yüzde 224 ÖTV zammı yaparak, vatandaşa yeniden fatura göndermeye başlamıştır. 25-07-2023

Selçuk TÜRKOĞLU

Bursa Milletvekili

Buradan hareketle;

SORU 1- Genel seçimler öncesinde vatandaşa verilen bir yıl boyunca bedava doğalgaz sözünde, bakanlığınızdan görüş alınmış mıdır, bu sözün gerçek olması halinde bir maliyet fizibilitesi yapılmış mıdır?

SORU 2- “Mutfakta ve şofbenlerde kullanılan doğalgazdan bir yıl boyunca ücret almayacağız” derken, “Ancak doğalgazdaki vergilerin tahsilatına devam edeceğiz” dediniz mi? Böyle bir uyarı yapmadıysanız, astronomik ÖTV zammıyla beraber vatandaşa yeniden fatura çıkarmaya başlamanızın somut gerekçesi nedir?

SORU 3- Haklı olarak kendisini kandırılmış hisseden biçare vatandaşı teskin edebilecek türde, özür niteliği taşıyacak rakamsal bir argümanınız var mı?

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.