Dolar 32,8287
Euro 35,2217
Altın 2.459,20
BİST 10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Cum 28°C
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 31°C

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Dört Gazetecinin Hedef Gösterilmesine Sert Tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Dört Gazetecinin Hedef Gösterilmesine Sert Tepki
22 Haziran 2024 09:37
165

HABERMAX. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Türkgün Gazetesi’nde yayımlanan bir yazı nedeniyle dört gazetecinin hedef gösterilmesini kınadı. TGC, Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu’nun, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili haberleri nedeniyle açıkça hedef alındığını belirtti.

21 Haziran 2024 tarihli Türkgün Gazetesi’nde Kadir Yıldız imzasıyla yayınlanan “Halk TV’nin avanak hafiyeliği” başlıklı yazıda, bu gazetecilerin fotoğrafları da kullanılarak, “Sinan Ateş cinayetini istismar etmek ve magazinleştirmekle” suçlandılar.

TGC’nin açıklamasında, gazetecilerin görevinin siyasi cinayetleri ve arkasındaki kirli ilişkileri aydınlatmak olduğu vurgulandı. “Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu başta olmak üzere evrensel gazetecilik ilkeleri ile mesleğini yapan tüm gazetecilerle dayanışma içindeyiz” denildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne göre gazetecilerin kamuoyunun doğru bilgilendirilme hakkından sorumlu oldukları ve bir başka gazeteciye zarar vermekten kaçınmaları gerektiği hatırlatıldı. TGC, meslektaşlarının başına gelebilecek her türlü olumsuzlukta, onları hedef gösterenleri sorumlu tutacaklarını belirterek, “#Gazetecilik suç değildir” ifadesiyle açıklamasını sonlandırdı.

Türkgün Gazetesi’nin söz konusu yazısı ve gazetecilere yönelik suçlamalar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. TGC’nin bu sert açıklaması, basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.