Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

TÜRK EV VE MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ ABD PAZARINDA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

TÜRK EV VE MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ ABD PAZARINDA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR
26 Mart 2024 18:11
259

HABERMAX. Ev gereçleri, mutfak gereçleri ve pişirme ekipmanları konularında sektörün önemli fuarlarından biri olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Şikago şehrinde düzenlenen The Inspired Home Show 2024 fuarının Türkiye milli katılım organizasyonu, bu yıl 18’inci defa İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği ortaklığında gerçekleştirildi. 37 Türk firmasının katıldığı fuarda plastik, döküm, teflon, paslanmaz çelik, melamin, metal ve camdan mamul mutfak, banyo ve ev eşyaları tanıtıldı.

Bu yıl 17-19 Mart 2024 tarihleri arasında ABD’de gerçekleştirilen The Inspired Home Show 2024 fuarına, Türkiye’den İKMİB ve İDDMİB ortaklığında 18’inci defa düzenlenen milli katılım organizasyonu ile 26, bireysel olarak 11 olmak üzere toplamda 37 firma katıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 1.600 firmanın katılım sağladığı fuar, yaklaşık 30 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Fuar süresince Türk firmaları tarafından plastik, döküm, teflon, paslanmaz çelik, melamin, metal ve camdan mamul mutfak, banyo ve ev eşyaları alıcıların beğenisine sunuldu. Fuara katılan İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Küçük, T.C. Şikago Başkonsolosu Engin Türesin ve T.C. Şikago Ticaret Ataşesi Dr. Ahmet Samet Tekoğlu ile birlikte katılımcı firmaları ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

Adil Pelister: “ABD pazarında Türk ev ve mutfak eşyaları sektörümüzün büyümesini hedefliyoruz”

Türk ev ve mutfak eşyaları sektörünün ABD pazarında güçlü bir oyuncu haline gelmesi için fuarların büyük önem arz ettiğine dikkat çeken İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “İKMİB ve İDDMİB ortaklığında bu yıl 18’inci defa milli katılım organizasyonunu düzenlediğimiz, ev ve mutfak eşyaları sektöründe ABD’nin en önemli fuarları arasında olan The Inspired Home Show (IHS) 2024 fuarına 37 firmamız ile katılım sağladık. Sektörün ABD’ye ihracatı 2023 yılında 223,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2022 yılına göre yüzde 13,36’lık bir gerileme söz konusu. ABD’ye yapılan plastikten mamul sofra, mutfak ve ev eşyaları ihracatı 2023 yılında 26,9 milyon dolar olarak gerçekleşirken, 2024 yılı iki aylık dönemde ise yüzde 13,38 artışla 5,8 milyon dolar oldu. Ev ve mutfak eşyaları sektörünün dış ticaret rakamlarına baktığımızda, 2022 yılında dünyada 212,5 milyar dolar tutarında ithalat yapılırken ABD’nin 59,1 milyar dolar tutarında ithalat gerçekleştirerek dünya ithalatından aldığı yüzde 27,8’lik pay ile ilgili sektörde dünyanın en fazla ithalat gerçekleştiren ülkesi olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bizim için büyük bir potansiyel sunan ABD pazarında Türk ev ve mutfak eşyaları sektörümüzün büyümesini hedefliyoruz. Türk firmalarımızın geniş ürün yelpazesiyle Amerikan pazarında yer edinmeleri için fuar katılımları önemli. Firmalarımız bu tarz fuarlara katılarak ürünlerini sergileme, yeni iş bağlantıları kurma ve sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buluyor. Bizler de bu yönde faaliyetlerimizi artırarak ihracatçı firmalarımızı desteklemeye devam edeceğiz. İhracatçılarımızın İKMİB sosyal medya hesaplarından yapacağımız faaliyetlerin duyurularını takip ederek, faaliyetlerimize katılmalarını öneriyoruz” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.