Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

TÜRK ÇİKOLATASI DÜNYANIN AĞZINI TATLANDIRIYOR

TÜRK ÇİKOLATASI DÜNYANIN AĞZINI TATLANDIRIYOR
22 Kasım 2023 10:45
88

Türkiye’nin önde gelen çikolata üreticilerinden Patiswiss, yerli ve yabancı pazarlarda büyümesini sürdürüyor. Şirketin CEO’su Elif Aslı Yıldız, Patiswiss’in inovasyon odaklı bir şirket olduğunu ve farklı ürünler sunarak tüketicilerin ilgisini çektiğini belirtti. Şirketin ürün gamının 12 ana kategoride 450 çeşidin üstüne çıktığını ve fabrika yatırımlarıyla üretim kapasitesini artırdığını söyledi. Yıldız, “Biz Patiswiss olarak, ürünlerimizde hammaddeden ambalaja kadar rakiplerimizden farklı bir çizgide ilerledik. Kısa bir sürede sektörde büyük bir yol aldık ve diğerlerinden ayrıldık. Bu noktada artık dünya devleri ile yarıştığımızı ve yurt dışında da ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmekten mutluluk duyduğumuzu söylemek isterim.” dedi.


PATİSWİSS 35 ÜLKEYE ÇİKOLATA SATIYOR

Yıldız, Patiswiss’in yüzde 10’unu ABD, Rusya, İngiltere başta olmak üzere 35 ülkeye ihraç ettiğini ve ihracat hedeflerinin yüksek olduğunu ifade etti. Yeni fabrikalarıyla birlikte üretim alanlarını 40 bin metrekareye ulaştırdıklarını ve ihracatlarını yüzde 45’lere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Yıldız, “Bizim hedefimiz hem yurt içi hem yurt dışı pazarlarda daha fazla pay almak. Bunun için gerekli yatırımları yaptık. Ülkemizi uluslararası pazarlarda temsil etmek oldukça gurur verici.” diye konuştu.

ÇALIŞANLARIMIZIN YÜZDE 70’İ KADIN

Yıldız, ayrıca kadınların istihdamına önem verdiklerini ve çalışanlarının yüzde 70’inin kadınlardan oluştuğunu vurguladı. Kadınların iş hayatında fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğini savunduğunu ve bu doğrultuda sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini anlattı. Yıldız, “Ben bir kadın olarak, kadınların iş hayatında yer almasının önemini ve ürettikleri gücü çok iyi biliyorum. Biz, Patiswiss olarak kadınlarımızı iş hayatına kazandırmaya öncelik veriyoruz. Bu sene Türkiye’nin Kadın Girişimcileri Yarışması’nda kadın istihdamını en çok artıran şirket kategorisinde Türkiye birincisi olduk. Ne mutlu ki, bugün 1500’den fazla kişiden ekibimin çoğunluğunu %70 oranında, kadınlar oluşturuyor. Herkesin de kadın gücünün önemi ve iş hayatındaki değerli katkıları ile ilgili farkındalık sahibi olmasını diliyorum. Bunun için çalışmalar yapıyorum.” dedi.

ELİF ASLI YILDIZ: “PATİSWİSS DEMEK İNOVASYON DEMEK”

Patiswiss demek inovasyon demek diye konuşan Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız, “Ortaya koyduğumuz her ürünün farklı olması öncelikli ilkemiz. Tüketiciler artık aynıdan sıkıldılar ve farklılık arayışındalar. Bu nedenle yarattığımız her ürün çok kısa bir süre içinde büyük ilgi görmeye başladı. Biz de bu değerli lgiyi ve gelen müşteri taleplerini dikkate alarak yenilikçi ürün anlayışımızı sürdürdük ve ürün gamımızı 12 ana kategoride 450 çeşidin üstüne çıkardık. Fabrika yatırımlarımızı yaptık; üretim kapasitemizi artırdık. Tasarımına ayrıca büyük önem verdiğimiz ambalajlarımız ve inovatif içerikleri, tüketicilerimiz tarafından büyük taktir görerek sosyal medyada çokça paylaşıldı; bir nevi kendi pazarlamasını yaptı” diye konuştu.

Patiswiss, Türkiye’nin önde gelen çikolata üreticilerinden biri olarak, yerli ve yabancı pazarlarda büyümesini sürdürüyor. Şirket, inovasyon, kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı bir anlayışla, ürünlerini Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına mutluluk dağıtıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.