Dolar 32,3786
Euro 34,7155
Altın 2.428,38
BİST 9.988,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

TUNCELİ BELEDİYESİ’NDEN BASINA VE KAMUOYUNA;DUYURU

TUNCELİ BELEDİYESİ’NDEN BASINA VE KAMUOYUNA;DUYURU
2 Ağustos 2020 20:31
872
AHA.Belediyemiz ve Dersim Dernekleri Federasyonu her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin dünyayı etkisi altına alan Covid-19 – Pandemi sebebiyle gerçekleştirilemeyeceğini açıkladı.

Açıklama şöyle:

Basına Ve Kamuoyuna;

 “Yıllardır yoğun emek harcayarak düzenlediğimiz ve adını doğasından kültüründen inancından ve direniş geleneğinden alan Munzur Kültür ve Doğa Festivali üzere Dersim’deki ve Dersim dışında tüm Dersim kurumlarının ortaklaşması ve dayanışması ile meydana gelmiş Dersimlilerin ve Dersim dostlarının buluşmasının adıdır.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Dersimlilerin tarihine, kültürüne, inancına, diline ve doğasına sahip çıkma çabasıdır. 20 yılı aşkın bir süredir kesintisiz olarak sürdürdüğümüz festivalimiz dönem dönem çeşitli engellenmelerle karşılaşmasına rağmen Dersim halkının ve kurumlarının ortak iradesiyle halkımızın büyük buluşmasını sağlamış ve başarıyla günümüze taşımıştır.  Müzikten ekolojiye, felsefeden güzel sanatlara, tiyatrodan sinemaya, kadın atölyesinden çocuk atölyesine kadar birçok etkinlikle 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivaliyle sizlerle buluşmayı planlıyorduk. Yakın zamanda Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleriyle yapılan toplantıda ortaya çıkan eğilim doğrultusunda bu yıl dünyayı etkisi altına alan Covid-19 – Pandemi koşullarından kaynaklı, festivalimizi halk sağlığını gözettiğimiz ve yeni risklerin ortaya çıkmasını engellemek adına bir yıl sonra 20.yılın coşkusuyla gerçekleştireceğimizi ilan ediyoruz.

Festivalimizi ortaya çıkaran süreç, topraklarımızda, nehirlerimizde ve dağlarımızda kısacası yaşam alanlarımızda hayata geçirilmeye çalışan yıkım projelerine karşı toplumsal tepkiyi örgütleyerek yaşam alanlarımıza sahip çıkmaktı. Bu bağlamda festivalimiz bu sene zorunlu nedenlerden kaynaklı ertelense de Dersim’de planlanan yıkım projelerine karşı alanlarda olacağımızı belirtmek istiyoruz. Özellikle son dönemde Ovacık’ta şirketlere kiralanan tarım arazileri ve Munzur Gözelerinde planlanan ve ihalesi yapılan Peyzaj projesine karşı bu alanları boş bırakmayacağımızı ve mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Dünden bugüne festivallerimizde bizim yanımızda olan, dilimize, kültürümüze, inancımıza katkı sunan sanatçı, aydın, yazar, akademisyen ve diğer sanat dallarından bize destek olan doğa ve sanatsever bütün dostlarımıza da teşekkür ediyoruz.”

Halkımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.