Dolar 32,4042
Euro 34,8052
Altın 2.433,61
BİST 9.983,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Tunceli Belediyesi Gülistan Doku’ya İlişkin Basın Açıklaması yaptı

Tunceli Belediyesi Gülistan Doku’ya İlişkin Basın Açıklaması yaptı
7 Mart 2020 03:45
450

AHA.52 gündür kayıp olan Gülistan Doku’ya ilişkin Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ile Tunceli Barosu  basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcımız Canan Ay Doğan, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Müjde Tozbey, Adli Tıp Uzman Doktoru, ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı olan Şebnem Korur Fincancı, Adli Tıp Uzmanı Profösör Ümit Biçer, Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin katıldı.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden hukukçu Müjde Tozbey Erden, “Onların mağduriyeti bizimde mağduriyetimiz olmalı. Sadece batıdan izlememeliyiz. Biz bu yüzden Şebnem ve Ümit hocamızla buradayız. İki gündür buradayız. Bütün kurumlarla, Dersim başsavcısıyla görüştük. İncelemeleri yaptık. İncelemelere devam edeceğiz. Gelmeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

Şebnem Korur Fincancı ise , “Bütün kurumların ne kadar büyük bir çaba gösterdiğini gözlemleme olanağımız oldu. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma dahil olmak üzere bu çalışmaları yürüten kurumlar AFAD’ın JAK’ın her birinin başından beri burada olduğunu ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini ve büyük bir çaba sarf ettiklerini gördük. Aynı zamanda kurumlar, basın emekçileri, herkes bunun için çaba gösteriyor. Bir takım veriler toplanmış olmakla birlikte arama kurtarma verilerinin daha ayrıntılı raporlandırılması zaman alacak.  Bizde İnsan hakları Vakfı olarak bunun başından sonuna takipçisi olacağız” dedi.

Ardından söz alan Adli Tıp Uzmanı Profösör Ümit Biçer Ümit Biçer de, “Bu tür hadiseler olduğunda mekanizmaların bazen nasıl işletildiğini bazen de işletilmeyip cezasızlık zırhına büründürüldüğünü görüyoruz. Bu süreçte şu ana kadar hem sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve avukatlar da resmi kurumlar da hassasiyetle çaba gösteriyor. Türkiye’deki bütün yargılamalarda bilgilerin kamuoyuna açıklanmasını ve şeffaf yargılama yapılmasını istiyoruz. Bu sürecin de takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu meseleye odaklandık” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanımız Maçoğlu ise, “Uzun süredir aslında hepimizin gördüğü bir yara. Bu süreç içerisinde aile, sivil toplum örgütleri, Baro,  kamu kurumlarının yapmış olduğu çalışmalar var. Hepsiyle zaman zaman görüşmeler yapıyoruz. Son süreçte aile ile baro fikir alışverişinde bulunarak herkesin bu çalışmanın parçası olması gerektiğini düşündük.  Bu anlamda bugün burada bulunan boraya, STK’lara, gelen avukat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Batıdan gelip Dersim’de Gülistanın ailesine destek sundukları için teşekkürlerini ileten Baro başkanı Kenan Çetin şunları söyledi:  “Herkesin, basın mensuplarının da merak ettiği şey su altı aramanın netleşmesi. En son başsavcıyla dün yaptığımız görüşmede bir nesnenin düştüğü bir görüntü var ama henüz netleştirilemedi. Yaklaşık yirmi güne yakındır bunun da takipçisiyiz fakat henüz bir sonuç alamadık”

Son olarak söz alan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku söz alarak, “Kardeşim bulunana kadar olayın takipçisi olacağım ve onu aramaktan asla vazgeçmeyeceğim” diyerek bu süreçte ailenin yanında olan herkese teşekkür etti

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.