Dolar 32,5535
Euro 34,9719
Altın 2.448,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Tokat’ta Türkiye’ye Model Olan Projede 50 Bininci Koyun Yetiştiriciye Teslim Edildi

Tokat’ta Türkiye’ye Model Olan Projede 50 Bininci Koyun Yetiştiriciye Teslim Edildi
31 Mayıs 2021 22:13 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2021 22:16
275

AHA.Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tarım Tokat Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi kapsamında düzenlenen törende 50 bininci koyunu yetiştiriciye teslim etti.
Tokat merkeze bağlı Yayladalı Köyünde düzenlenen törene  Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Tokat milletvekili Mustafa Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, TKDK İl Müdürü Fevzi Çiçek, OKTAM Müdür Ahmet Boz, Orman İşletme Müdürü Erhan Çotur, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, Ziraat Bankası Müdürü Mustafa Kırgız, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvancılık Şube Müdürü Salih Çelik, Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.Törende Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen konuşma yaptı.

Vali Dr. Ozan Balcı, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın geçen yıl küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan ettiğini ve Tokat’ın da bu konuda büyük adım attığını ifade etti.

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi kapsamında Ziraat Bankasıyla imzalanan sözleşme ile 7 yıl vadeli, 2 yıl ödemesiz, 0 faizli kredi ile yetiştiricilere 100 koyun dağıtıldığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “5 yılda 5 yüz bin koyun dağıtımının bu yıl ki ayağı kapsamında 100 bin koyunun yetiştiricilerimize dağıtımı devam ediyor.” dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’taki insanımızın hem mayası hem hamuru temiz. Temiz insanlarla temiz projemiz Tokat sınırlarını aştı ve Türkiye’ye model oldu. Çiftçimizi mutlu görünce, koyun sayımız artınca onların zenginleştiğini görünce biz mutlu oluyoruz. Projemizin birinci adımı olan 100 bin koyun dağıtımını sonbaharda tamamlamayı hedefliyoruz. Koyun varlığı Tokat’ta şuanda yüzde 25 arttı. Harika bir iş oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Devletimizin ve milletimizin kaynaklarını devletimizin gerçek sahibi milletimiz için kullanıyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza, Ziraat Bankamıza, Milletvekillerimize, çok teşekkür ediyorum. Tokatımıza, Tokatlı hemşehrilerimize, Türkiyemize ve insanlarımıza hayırlı olsun. Çiftçilerimizi, üreticilerimizi ve üretimi seviyoruz, desteğimiz her zaman tamdır.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Dr. Ozan Balcı 50 bininci koyunu yetiştiricisine teslim etti.
31 Mayıs 2021
Haber:Gülay KARTAL
Foto:M. Sefa ŞEKER
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.