Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

TOKAT’A GİDENLER GÖRDÜKLERİNE ŞAŞIRIYOR

TOKAT’A GİDENLER GÖRDÜKLERİNE ŞAŞIRIYOR
11 Mayıs 2023 21:46 | Son Güncellenme: 11 Mayıs 2023 21:47
225

HABERMAX.Anadolu’nun saklı kalmış şehirlerinden biri olan Tokat, şehre gelen turistleri tarihi zenginliği ve mutfağıyla şaşırtıyor.

6000 yıllık geçmişe sahip olan Tokat,  Hititlerden Osmanlı’ya kadar geçen tarihi dönemler içerisinde birçok eseri içinde barındırıyor. Zengin mutfağıyla dikkat çeken şehir, tarihi dönemlerin lezzetlerini mutfak kültürü içerisinde barındırıyor.

Tarih turizmine ilgi duyanları Tokat’a davet ettiklerini dile getiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bizler Tokat’ta doğup büyümüş insanlar olarak şehrin tarihi alanları hayatımızın geçtiği mekanlardan oluşuyor. Şehrimizde geçmiş ve gelecek bir arada yaşanıyor. Şehrimizde misafir ettiğimiz insanlarla Tokat’ın tarihi alanlarında geçirdiğimiz vakitlerde onların gözlerinde büyülenmişçesine tarihi alanları seyrettiklerini görüyoruz. Tokat şehrinin insanları olarak misafirlerimiz gibi gördüğümüz şehrimize gelen turistler kendilerini bir zaman tünelinin içindeymiş gibi hissettiklerini bizlerle paylaşıyorlar. Burası Anadolu’nun tarih turizmi bakımından saklı kalmış bir parçası Binlerce yıllık bir tarih misafirlerini bekliyor” dedi.Tokat Mutfağının şehrin tarihi birikiminden etkilendiğini ifade eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Mutfak kültürümüzün de aynen şehrimizin tarihi gibi otantik bir niteliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Gelen turistlerin bir daha gelmek istedikleri mutfağımızın lezzetlerini tekrar tatmak istedikleri bir şehir olarak her geçen yıl turist sayımızda artışlar yaşıyoruz. Bütün tarih tutkunlarını Tokat’ı keşfetmeye davet ediyorum” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.