Dolar 32,2369
Euro 35,1890
Altın 2.481,45
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Sazak Şehitlerini Rahmetle Andı

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Sazak Şehitlerini Rahmetle Andı
12 Aralık 2021 14:10
470
Tokat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programda menfur olayda şehit ve gazi olan kahramanlarımızın özgeçmişleri okundu. Reşadiye Kaymakamı Talat Tabur ve İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı konuştu.

Daha sonra konuşan Vali Dr. Ozan Balcı şunları kaydetti.

“Bugün burada Sazak şehitlerimizi anmak için bir araya geldik. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Sazak şehitlerimiz olmak üzere bütün şehit ve gazilerimize minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Memleketimizde bayrağımız dalgalanıyorsa, tarlamızda, bağımızda, bahçemizde çok rahat bir şekilde geziyorsak, caddelerimizde huzur ile yürüyebiliyorsak, fabrikalarımızda üretim yapabiliyorsak bunların hepsini şehitlerimize ve onların ailelerine, gazilerimize ve onların ailelerine borçluyuz. İstiklalimiz, istikbalimiz, milletimiz, dinimiz için canını vermek, uzvunu vermek, bu en büyük fedakarlık. Dolayısıyla onlara bir kez daha devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımızı, minnettarlıklarımızı ifade ediyorum.Şehitlerimiz toprağa değil Türk milletinin gönlüne, beynine, ruhuna gömülmüştür. Şehitlerimiz, Türk milletinin gönlünde, dimağında her zaman yer edinecek, asla unutulmayacaktır. Dünya var olduğu sürece, kıyamete kadar, biz bu coğrafyada var olduğumuz sürece onları her zaman minnettarlıkla, takdirle, şükranla, rahmetle anacağız.

Türk milletinin en büyük özelliği, yüce gönüllülüğünün bir göstergesi de kahramanlarına saygı göstermesinin yanında onların ailelerine de sahip çıkmasıdır. Şehit aileleri ve gaziler ile biz büyük bir aileyiz. Onların her zaman yanındayız. Türk milletinde bu bilinç olduğu sürece biz bu coğrafyada birbirimizi sevdiğimiz, saydığımız, koruyup kolladığımız sürece hem istiklalimize hem istikbalimize her zaman sahip çıkacağız. Devletimiz ve milletimiz bu topraklarda daima var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Sultan Alparslan’dan bugüne kadar, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin imarında, iyasında, kafasıyla, kalemiyle, kılıcıyla, silahıyla bu coğrafyanın Anadolu’nun vatan olmasına katkı sağlayan en kıymetli varlıkları olan canlarını seve seve veren bütün şehitlerimizi, büyüklerimizi, ecdadımızı bir kez daha rahmetle, minnetle, minnettarlıkla ve şükranla anıyor, ailelerine hürmetlerimi ifade ediyorum. Gazilerimizden dar-ı bekaya irtihal edenlere rahmet diliyorum.” Konuşmaların ardından şehit aileleri ve gazilere anı şilti, şehitliğin çevre düzenlemesine emeği geçenlere de plaket verildi. Program yapılan dua ile son buldu.

Programa Vali Dr. Ozan Balcı’nın ile birlikte Giresun Jandarma Bölge Komutanı Nuh Köroğlu, 48. Piyade Alay Komutanı Ayhan Ocak, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Reşadiye Kaymakamı Talat Tabur, İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, şehit yakınları, gaziler, il ve ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.