Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

TKP İstanbul İl Örgütünden İklim Olayı Diyenlere Uyarı

TKP İstanbul İl Örgütünden İklim Olayı Diyenlere Uyarı
7 Eylül 2023 08:40
107

HABERMAX.İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışla ilgili TKP İstanbul İl Örgütü bir açıklama yayınladı. “İklim olayı diyenleri uyarıyoruz: Sorumluluk atmaktan vazgeçin” başlıklı açıklamada sermaye düzenin insafına bırakılan bu sorunların emekçilerin kendi olanaklarıyla içinden çıkmaya çalıştığı bir can pazarına yol açtığının altı çizildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

İstanbul’da akşam saatlerinde şiddetli yağışın sele dönüşmesiyle Başakşehir’de iki yurttaşımız sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Çevre ilçeler de dahil yerleşim yerlerinde ev ve işyerlerini su bastı. Birçok araç zarar gördü.

Öncelikle hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyor, can kaybının daha fazla artmamasını umarak tüm İstanbullulara geçmiş olsun diyoruz.

Ne yazık ki bir kez daha toplum yararı gözetilmeyen ve planlamadan yoksun bir kent yönetimi anlayışının sonucu olarak bir doğal afetin felakete dönüştüğüne tanık olduk.

Patron düzeninin insafına terk edilen kentleşmenin ortaya çıkardığı altyapı sorunu, emekçilerin, yoksul halkın kendi olanaklarıyla içinden çıkmaya çalıştığı bir can pazarının yaşanmasına neden oldu.

Öte yandan afet ve kriz anlarında hizmet vermesi beklenen, kamu özel işbirliği adı altında milyarlık ihalelerle bedeli halkımızın sırtına yüklenen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ni dahi sel suları kaplamışken, yaşanan faciayı bir iklim olayına indirgeme pespayeliğine girişenleri uyarıyoruz. Üzerinizdeki sorumluluğu atma çabasından vazgeçin, tüm kaynakları derhal emekçiler için seferber

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.