Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’dan Göçmen İşçiler Hakkında Sert Tepki

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’dan Göçmen İşçiler Hakkında Sert Tepki
25 Temmuz 2024 15:28
163

HABERMAX. Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, YeniŞafak gazetesinde yayınlanan “Yabancının çalışma izni kolaylaşmalı” başlıklı habere ilgili ilişkin, X hesabından bir paylaşım yaptı. 

Haberde “Türkiye’deki yabancı işçiler, emek yoğun sektörlerde iş yükünün önemli bölümünü sırtlıyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, sığınmacılar olmadan sanayicinin zora gireceğini söyledi. Aksaray TSO Başkanı Ahmet Koçaş da sektörlerin yabancı istihdamla büyüyeceğini belirtti.” ifadelerine yer verilirken Okuyan da milyonlarca göçmenle ilgili gizlenen gerçeği patron tayfası “dürüstçe” dile getirmiş diyerek tepki gösterdi. Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

“İyi ki açık sözlü sömürücülerimiz var! 

Milyonlarca göçmenle ilgili kapatılmak istenen gerçeği patron tayfası “dürüstçe” dile getirmiş. Göçmen işçileri asgari ücretin dahi altında bir maaşla çalıştıran, hiçbir iş güvencesi sağlamayan, iş cinayetlerine kurban gittiklerinde de kolayca üzerini örten patronlar, konuyu Yeni Şafak’a anlatmış. “Yabancının çalışma izni kolaylaşmalı” manşetli haber, patronların göçmen işçiler konusunda ne kadar iştahlı olduklarını gösteriyor. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Onların gönderilmesi durumunda sanayici zora girebilir. Şu anda sadece Ankara’da 1 milyon yabancı uyruklu çalışan var. Mobilya sanayinin kalbi Siteler, bu arkadaşlarımız olmazsa kapanır” diyor. Ancak burada da durmuyor, “bizim vatandaşlarımız fabrikada, ağır işlerde çalışmak istemiyor” diye ekliyor. Baran, kalifiye eleman ihtiyacının göçmenler sayesinde karşılandığını, ABD, Almanya gibi Türkiye’de de bu işlerin göçmenler tarafından yapılmasını istediklerini söylüyor.

Aynı haberde, bir diğer sanayi odası başkanı, “81 oda ve borsa başkanının gayesi yabancıların burada kalması. Bizim onlara ihtiyacımız var. Yabancı çalışanların istihdama kazandırılması için düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Afganlar ve Suriyeliler özellikle tarım sektörünü için çok önemli” diyor.

Ne güzel değil mi? Bir yandan ırkçılıkla göçmenlerin hedef alınmasına göz yumup, tüm suçların kaynağı olarak göçmenleri göstereceksiniz, sonra da göçmen işçilerin kanı ve ucuz iş gücü üzerinden “yerli ve milli” ekonominizi şahlandıracaksınız. Türkiye’de göçmen sorunu mu var? Okuyun bu açıklamaları, daha doğrusu alçaklığı…”

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.