Dolar 32,2726
Euro 34,9281
Altın 2.446,97
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

TEMSA’da mali kriz Piyasalarda yaşanan daralma sebebiyle üretime ara verdi

TEMSA’da mali kriz Piyasalarda yaşanan daralma sebebiyle üretime ara verdi
12 Aralık 2019 19:22 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2019 12:19
517

AHA.Türkiye’nin en büyük otomotiv üreticilerinden TEMSA zor günlerden geçiyor. Şirketin geçtiğimiz aylarda yaşanan satış sürecinden sonra bazı mali konularda yaşanan usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti.

Yargıya intikal eden işlemlerin ardından şirketten, üretimin 2 hafta boyunca durdurulacağı haberi geldi. Şirketin Ceo’su umarız bu durum geçiçi olacak derken telefonla kendilerine ulaştığımız TEMSA işçileri, sürecin işçi ve üretim dışındaki sebeplerden kaynaklandığı, kendilerine net bir açıklama yapılmadığını söylediler. Ücretli izin dönemindeki ödemelerin yapıldığını belirten emekçiler, bu fabrika ülke için de bizim için de çok önemli umarız bu süreçten de güçlenerek çıkarız, ifadelerini kullandılar.

Konuya dair görüşlerini almak için ulaşmaya çalıştığımız Öz Çelik İş Sendikası Seyhan Şubesi ile henüz irtibat kuramadık.

Piyasalarda yaşanan daralma sebebiyle üretime ara veren en büyük firmalardan biri olan TEMSA’da gergin bekleyiş sürüyor. Umarız bu süreç işçi arkadaşlarımızın mağdur edilmediği bir şekilde sonuçlanır. Binlerce kişi Adana’da nefesini tuttu bu sürecin nasıl gelişeceğini izliyor. Bizler de her fırsatta emekçilerin seslerini duyurmaları için yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.