Dolar 32,2043
Euro 35,0019
Altın 2.513,61
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal AY: MİLLİ PİYANGO YANLIŞINDAN DÖNÜLMELİ

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal AY:  MİLLİ PİYANGO YANLIŞINDAN DÖNÜLMELİ
14 Aralık 2018 13:06 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2018 13:09
592

AHA.Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “İnsanlarımız devlet eliyle kumara teşvik ediliyor” dedi.

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay’dan Milli Piyango uyarısı geldi. Her sene yılbaşında büyük ikramiye adı altında piyangonun gündemde önemli bir yer işgal ettiğini ifade eden Ay, “Televizyonlar, gazeteler, caddeler, sokaklar yılbaşı ikramiyesi için adeta seferber oluyor. Her yerde haberler, satıcılar, duyurular vasıtasıyla insanlarımız kumara teşvik ediliyor. Adeta bir çılgınlık halini alıyor bu. Bunun son bulmasını istiyoruz. Oysa adı piyango da olsa bu oyun kumardır ve dinimizce haramdır. Adının milli olması ya da olmaması da birşeyi değiştirmez. İnsanlarımız devlet eliyle kumara teşvik ediliyor” şeklinde konuştu.

SUÇA YÖNLENDİREBİLİYOR

Bu oyunların zararlarının da bulunduğuna dikkat çeken Bilal Ay, “Kumar da tıpkı uyuşturucu gibi, gençlerde bağımlılık yapabiliyor ve gençleri suça yönlendirebiliyor. Kumar bağımlılığı ayrıca iş kaybı ve sağlığın bozulması gibi durumlara da yol açabiliyor. Hırsızlık, zimmete para geçirme, intihar, aile içi şiddet ve çocuklara kötü muamele gibi sonuçlar doğurabiliyor. Öte yandan buralardan sözde kazanan insanların nasıl felaketlere sürüklendiklerini de zaman zaman haberlerden okuyoruz. Her bağımlının en az 10 kişiyi bu felakete sürükleyebildiği gerçeği ise tehlikenin boyutlarını gözler önüne seriyor” diye konuştu.DEVLET VAZGEÇSİN!

Dernek olarak bu oyunların teşvik edilmesini asla kabul edemeyeceklerini belirten Bilal Ay, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız bu hususta gerekli açıklamayı yapmış durumda. Ancak onlardan daha aktif rol üstlenmelerini bekliyoruz. Devletimizin bu oyunlardan insanlarımızı koruması gerekirken bunların bizzat oynatıcısı olmasını kabul etmiyoruz. Milli Piyango yanlışından dönülmeli. Devletin bu işten biran evvel vazgeçmesi gerekiyor. Şunu da ifade etmek istiyorum. Biz bu oyunları oynayan insanlara değil bu oyunlara karşıyız” dedi.RAKAMLAR ÜRKÜTÜCÜ!

Bu konudaki istatistiklerin ürkütücü olduğuna vurgu yapan Başkan Ay, “Geçen sene yılbaşı ikramiyesi için 35 milyon bilet basılmış ve bunun neredeyse tamamı satılmış. Yine geçen sene satılan toplam Milli Piyango bileti sayısı 65 milyona yaklaşıyor. Yine kazı kazan denilen oyunun kartlarından 244 milyon adet satılmış. Esasen satılan şey gerçekleşmesi hemen hemen imkansız bir umut. Çünkü birinin sözde kazanma ihtimali sadece 10 milyonda 1” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.