Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Teknopark İstanbul 26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı’na ev sahipliği yapıyor

Teknopark İstanbul 26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı’na ev sahipliği yapıyor
3 Kasım 2023 19:08
95

HABERMAX.Asya Bilim Parkları Birliği tarafından düzenlenen, Asya merkezli teknoparkların ve teknoloji şirketlerinin bir araya geldiği Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı’nın 26.’sı Teknopark İstanbul’da gerçekleştirilecek.


Teknopark İstanbul, Asya’nın önde gelen teknoloji şirketleri ve teknoparklarının katılımıyla gerçekleşecek 26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

14 Kasım’da gerçekleşecek olan konferans, Teknopark İstanbul Turgut Özal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenecek.

Teknoparklarda “İpek Yolu” Modeli

Konferans bu yıl ‘Asya Bilim ve Teknoloji Parklarını İpek Yolu Modelinde Birleştirmek’ temasında gerçekleştirilecek.

İpek Yolu, tarih boyunca farklı kültürleri, coğrafyaları ve ticaret yollarını birbirine bağlayan önemli bir ağın sembolüdür. Tarihte bu yol ticaretin ve bilginin akışını teşvik ederek farklı bölgelerin inovasyon ve iş birliği potansiyelini ortaya çıkarmıştır.

İpek Yolu, eski çağlardan günümüze uzanan köklü geçmişiyle, farklı kültürlerin etkileşimini ve zenginliğini yansıtan bir anlam taşımaktadır.

Konferansın teması olan “Asya Bilim ve Teknoloji Parklarını İpek Yolu Modelinde Birleştirmek” bu tarihi bağlamı modern teknoloji ve iş dünyasına taşımayı amaçlamaktadır.

Geçmişte ticaretin ana yolu olan ‘İpek Yolu’ günümüzde teknoloji transferinin gerçekleşeceği önemli kanallardan bir olarak karşımıza çıkmaktadır. Konferans, farklı ülkelerin teknoparkları ve şirketlerini bir araya getirerek iş birliği, bilgi paylaşımı ve inovasyonun önemini vurgulayacak; aynı zamanda İpek Yolu’nun geçmişten gelen mirasını günümüzdeki iş ilişkilerine entegre etmenin önemini gösterecek. Konferansla birlikte İstanbul bir kez daha, tarih ve inovasyonun kucaklaştığı bir platforma dönüşecek.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.