Dolar 32,2127
Euro 34,7526
Altın 2.393,42
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Tek geçim kaynağı İnekleri çalınan yaşlı çift sinir krizleri geçirdi

Tek geçim kaynağı İnekleri çalınan yaşlı çift sinir krizleri geçirdi
9 Eylül 2020 19:49 | Son Güncellenme: 9 Eylül 2020 19:51
729

AHA.Reşadiye ilçesine bağlı Dolay köyünde yaşayan Bekir ve Arife Erişti çiftinin tek geçim kaynağı olan 2 inek ve 1 danaları çalındı. Çaresiz kalan çift, hayvanların bulunmasını için yardım istedi.

Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Dolay köyünde yaşayan ve hayvancılıktan geçimini sağlayan KOAH hastası Bekir Erişti ile eşi Arife Erişti’ye ait 2 inek ve 1 dana, 2 hafta önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Tek gelir kaynağı inekleri olan ve sütünü satıp para kazanarak evlerini geçindiren çift, kendi imkanları ile yaptığı aramalardan sonuç alamadı.

Hayvanlarının bulunması için yetkililerden yardım isteyen Bekir Erişti, “46 yıldır köyümde yaşıyorum. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyorum. İneklerimiz çalındı. Geçim kaynağımızdı onlar” dedi.
Eşi Arife Erişti ise, “2 ineğim ve bir yavrusu var idi. Akşam içeriye aldım. Sabah baktığımda ahırın kapısı açıktı. Hemen eşime haber ettim. Jandarmaya da bildirdik ama hiçbir haber çıkmadı. Biz şimdi ne yapacağız. Bulunması için yardım istiyoruz” diye konuştu.

Haber-video Gürsel Sunar Reşadiye/Tokat 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.