Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

“Suçlular hak ettikleri cezayı alırlarsa başka anneler ağlamayacak”

“Suçlular hak ettikleri cezayı alırlarsa başka anneler ağlamayacak”
2 Aralık 2020 15:45
732

AHA.Avcılar Belediyesi, cinayete kurban giden kadınları zeytin ağaçlarında yaşatacak. Avcılar Belediyesi, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için 25 Kasım Kadına Yönelik Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği bir programla Ambarlı Mahallesi’ndeki zeytin ağaçlarına yaşam hakkı elinden alınan 21 kadının ismini verdi.

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin çabalarıyla Kaz Dağları’nda tünel yapımı nedeniyle hafriyat altında kalmaktan kurtarılan zeytin ağaçları, geçtiğimiz yıl belediye ekipleri tarafından özenle Avcılar’a taşınarak kentin park ve cadde kenarlarına dikilmişti. Dikilen ağaçlardan Ambarlı Mahallesi’nde yer alanların 21’ine, kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin simgesi olması amacıyla aralarında Avcılar’da öldürülen Seda Kurt ve Gülsevin Buket Değirmenci’nin de yer aldığı, erkek şiddeti sonucu öldürülen kadınların isimleri verildi.

“Adalet Arıyoruz”

Etkinliğe ağaçlara ismi verilen kadınların aileleri de katıldı. Aileler, katillerini hala cezalandırılmadığını ifade ederek “ adalet arıyoruz” dedi.

Avcılar’da yaşayan ve 2 çocuğunun gözü önünde eşi tarafından bıçaklayarak öldürülen Seda Kurt’un annesi Bedia Akar ve 8 ay önce eşi tarafından 6 bıçak darbesiyle öldürülen ve mahkeme süreci devam eden Pınar Umay’ın annesi Nimet Umay da etkinlikte konuşma yaptı. Akar, “ Seda katledildi. Bir yıl geçti. Katili belli olduğu halde yakalanamadı. Katilinin yakalanmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Avcılar Belediyesi’ne kızımın adını zeytin ağacına yattığı için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Nimet Umay ise “8 aydır adalet arıyoruz. Kızım için hala adalet sağlanamadı. Yarın karar duruşması var. İnşallah katil en ağır ceza ile yargılanır. Turan başkana kızımızın adını burada yaşattığı için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte Başkan Hançerli’nin eşi Deniz Hançerli düşüncelerini “Daha yaşanacak uzun bir ömürleri vardı. Evlatlarından, anne babalarından hunharca katledilerek yaşamlarına son verdirdiler. Sistematik bir zorluk olduğunu hepimiz biliyoruz ama biz kadınlar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Hakları açısından eşit hale geldiğimiz zaman birebir yeniden var olacağız.” sözleriyle paylaştı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada kadın cinayetlerinin korkutucu boyutlara ulaştığına dikkat çeken Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli ise “Buradaki zeytin ağaçları kaz dağlarından geldi. Kaz Dağları’ndaki bir yol çalışmasında kesilip yakılıp yok edileceklerdi. Bu ağaçlar oradan kurtarılarak toprak, hava, suya kavuştular. Biz zeytin ağaçlarını kurtardık ve burada onlara can verdik. Ama Seda Kurt Avcılarlıydı, Seda Kurt’u kurtaramadık. Yüreğimiz hala yanıyor. Burada katledilen kadınları uzun yaşamın ve dostluğun simgesi zeytin ağaçlarımızda yaşatacağız.” şeklinde konuştu.

“Suçlular hak ettikleri cezayı alırlarsa başka anneler ağlamayacak”

Hançerli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anneler adalet arıyor. Adalet talebi son derece önemli çünkü suçlular hak ettikleri cezayı alırlarsa başka anneler ağlamayacak. Şiddet bütünüyle hayatımızdan çıkmalı. Bir yönetici olarak bunun sorumluluğunu hissediyorum. Bunun için çalışmalar yapıyorum. Barışı, uzun yaşamı simgeleyen bu zeytin ağaçları ormanının bu ülkedeki barışa, kardeşliğe, sevgiye doğru yeşermesini diliyorum. Şiddet dünyada son bulsun diye mücadelemiz devam edecek. Yeni cinayet ve şiddet olayları yaşanmasın diye üzerimize düşen ne varsa yapacağız.”

Zeytin ağaçlarında hayat bulacak 21 kadının ismi şu şekilde;

Özgecan Aslan, Pınar Umay, Seda Kurt, Gülsevin Buket Değirmenci, İpek Er, Aleyna Çakır, Şule Çet Emine Bulut, Pınar Gültekin, Duygu Delen, Ceren Duman, Dilan Karataş ,Gülnur Kocabaş, Ebru Aksu, Şükran Aksu, Hande Kader, Ceren Damar Şenel, Nadira Kadirova, Güleda Cankel.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.